Plass til flere på Sikkerhetskonferansen

25. og 26. september forventes det å bli fullsatt sal under Sikkerhetskonferansen. Både Statoilsjefen og to statsråder er blant dem som skal bidra.I morgen, torsdag, legger for øvrig Statoil frem granskningsrapporten etter terrorangrepet i Algerie.

Publisert

Uten å fornærme noen, er det uten tvil Statoils Helge Lund som blir det store trekkplasteret under Sikkerhetskonferansen som arrangeres av Næringslivets Sikkerhetsråd. Konsernsjefen skal for første gang i en slik forsamling snakke om erfaringene Statoil gjorde seg etter terrorangrepet i In Amenas, og hvordan de har jobbet med sikkerhetsarbeidet både før og etterpå.

Det er forventet at både det offentlige og det private næringsliv kan lære mye av Helge Lunds foredrag. I tillegg til at han trolig vil fortelle om funnene i granskningsrapporten, vil han helt sikkert også si noe om hvorfor Statoil - i motsetning til BP - valgte å sette i gang sin egen granskning. BP valgte på sin side å stole fullt og helt på politiets etterforskning i Im Amenas-saken.

Under Sikkerhetskonferansen legges også resultatet av Krisino (Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen i Norgen) frem. Denne knyttes det ekstra stor spenning til i år, blant annet fordi det er den første Krisino-undersøkelsen som er gjennomført etter 22. juli og terrorangrepet i Algerie. Undersøkelsen vil med andre ord vise om, og eventuelt hvordan, disse to hendelsene har påvirket sikkerhetsarbeidet.

Sikkerhetskonferansen, som åpnes av avtroppende justisminister Grete Faremo på Thon Hotel Opera i Oslo, fokuserer på vinningskriminalitet, informasjonssikkerhet og sikkerhet og beredskap.

– Det er fortsatt igjen ledige plasser, så det er bare å melde seg på, sier seniorrådgiver Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet har skrevet om Sikkerhetskonferansen 2013 tidligere.

Her kan du lese hele programmet og melde deg på.

"
Powered by Labrador CMS