Vil skape trygghet med vektere

– Alle kjøpesenter har vektertjeneste. Det samme behovet eksisterer i en by. Vi ønsker å gjøre det tryggere for både ansatte og kunder.

Publisert

Nokas og Porsgrunn Min By er i dialog om byvakthold. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

Det sier daglig leder Lars Iver Larsen i Porsgrunn Min By til Telemarksavisa.

– Det er ikke det at det er så fælt i Porsgrunn i dag. Men det kan komme tider da noen som driver butikk eller en annen virksomhet har behov for assistanse. Det kan for eksempel være når de utsettes for tyveri. Det er ikke alltid politiet kan prioritere slike forhold når de skjer, sier Larsen til Telemarksavisa.

Porsgrunn Min By er i forhandlinger med Nokas, og partene lodder for tiden stemningen blant de næringsdrivende.

Porsgrunn hadde en tilsvarende vektertjeneste for noen år tilbake. Larsen sier til avisen at resultatene den gang var gode.

– Jeg ser for meg en fast patruljering i Storgata og tilstøtende strøk. Og skulle det skje noe, er vekteren bare et telefonanrop unna, sier han.

Ifølge Telemarksavisa er Richard Snoek, som driver gullsmedbutikk midt i Storgata, ikke interessert i å delta i ordningen – som er tenkt å være et spleiselag mellom de forretningsdrivende.

– Jeg er i mot at private overtar for politiet. Staten tar i mot skattepenger, og politiet kan ikke fraskrive ansvaret på den måten at vi betaler for sikkerheten. Butikker har nok utgifter som det er, sier Snoek til TA.

– Dette er en mulighet til å få en ambulerende vekter for en billig penge. Det blir et relativt lite beløp på hver, sier bysjef Larsen, som understreker at vektertjenesten også kan innebære assistanse til utrygge butikkansatte i forbindelse med blant annet levering av penger i nattsafen.

Her kan du lese hva Telemarksavisa skriver om vekterordningen som planlegges i Porgrunn.

"
Powered by Labrador CMS