Åpner datakrim-senter i verdensklassen

Center for Cyber and Information Security på Høgskolen i Gjøvik er nå en realitet. Fredag åpner senteret som skal være i internasjonal toppklasse hva gjelder å oppdage, beskytte og agere mot og etterforske datakriminalitet.  

Publisert

Morten Irgens (Foto: Even Rise)

Fredag styrker altså Høgskolen i Gjøvik posisjonen sin som et internasjonalt kraftsenter innenfor digital sikkerhet.

Morten Irgens er en av de mest sentrale ildsjelene bak etableringen av senteret (CCIS) som skal heve samfunnets kompetanse innen cyber- og informasjonssikkerhet. Han er dekan ved Avdeling for informatikk og medieteknikk, samt viserektor for forskning ved Høgskolen i Gjøvik. Tidligere i år ble Irgens, som har en doktorgrad i informatikk fra Simon Fraser University i Canada, ansatt som forskningsdirektør ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Der tiltrer han når ulike prosjekter i Gjøvik er avsluttet.

I mer enn tre år er det jobbet hardt og taktisk for å få etablert det unike fagmiljøet ved Høgskolen i Gjøvik. De inviterte, og ikke minst galleriet med makt- og ressurspersoner fra inn- og utland som deltar aktivt under fredagens åpning, viser at senteret har bred støtte både i det offentlige og i det private. Denne støtten gjenspeiles også i bevilgningene som har gjort etableringen og driften av forsknings- og utdanningssenteret mulig.

Fredagens program og hvilke aktører som deltar, kan du lese her.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet skrev da det i fjor høst ble klart at den avtroppende regjeringen ville bevilge fem millioner kroner høgskolens senter for informasjonssikkerhet.

Dette har Aktuell Sikkerhet skrevet om Politihøgskolen og Høgskolen i Gjøvik som vil samarbeide om masterutdanning.

"
Powered by Labrador CMS