Forventer vekst med felles eierskap

Norske Safetel og svenske Multiom Security får felles eiere. Målet er å vokse til en ledende nord-europeisk aktør innen alarm og mobile datatjenester.

Publisert

Felles-eierskapet innebærer at det dannes et nytt eierselskap hvor GMT Communications Partners LLP eier 60 prosent, mens Safetels eiergruppering vil eie 40 prosent.

GMT Communications eier fra før Multicom Security. Den andre eieren er en gruppe bestående av Viking Venture AS, Follum Invest AS, B. Skaugen AS og en gruppe mindre aksjoner som sammen med ansatte eier 40 prosent av Safete.

Det er avtalt at GMT og Safetels eiere skal ha 50 prosent kontroll hver.

Ifølge en pressemelding vil konsernet bli det sjette største alarmselskapet i Skandinavia med sin omsetning på nærmere 400 millioner kroner, samt 100.000 abonnenter.

- Samlet blir vi godt posisjonert for å ta nye markedsandeler i Skandinavia og for ekspansjon til nye markeder i Nord-Europa. Ved å kombinere erfaring, teknologi og sterk vekst vil vi oppnå større effektivitet og lønnsomhet per abonnent, og øke mulighetene for produkt- og markedsutvikling, sier Harald Rønning, adm. direktør i Safetel.

Med komplementære produkter og overlappende kundeportefølje og leverandørapparat, ser begge virksomhetene klare synergieffekter av det som nå skjer. Dette gjør at de ser på møtet med teknologiske og markedsmessige endringer med stor optimisme.

Nå arbeides det med å finne en løsning på hvordan en legal fusjonering kan finne sted i begynnelsen av 2015.

- Det foregår en konsolidering blant våre kunder i sikkerhetsbransjen, og for å kunne møte denne utviklingen som leverandør trenger man størrelse, innovasjonskraft og profesjonalitet i alle ledd. Fremtiden vil kreve økt innsats på produkt- og markedsutvikling. Den nye konsernstrukturen gjør oss rustet for å møte de stadige raskere endringene i markedet, sier Stefan Albertsson, sier CEO i Multicom Security.

Slik presenteres Safetel i pressemeldingen:

Safetel ble etablert i 1996 og har i dag vokst til 60 ansatte. I Norge er hovedkontoret på Bryn i Oslo og selskapet har salgsrepresentanter over hele Norge. Datterselskapet i Sverige (Safetel AB) har hovedkontor i Stockholm og salgskontor i Höör (Skåne) og Göteborg. I Danmark selges Safetels produkter og tjenester av G4S som har 15.000 abonnenter i eget nett. Safetel har avtaler med de største leverandørene i sikkerhetsbransjen og kan overføre alarmer til alle de store alarmstasjonene i Norge og Sverige. Alle produkter og tjenester er utviklet og produsert i Norge, og tilfredsstiller nasjonale og internasjonale krav til alarmoverføringssystemer.

Slik presenteres Multicom i pressemeldingen:

Multicom Security er en ledende bedrift innen alarmkommunikasjon og mobile datatjenester i Skandinavia. Selskapet har nærmere 80 ansatte og har hovedkontor i Stockholm og avdelinger i Gøteborg, Oslo, Örebro og Lund. Siden begynnelsen av 1970-tallet har selskapet bistått bedrifter og organisasjoner å sikre overføring av kritisk informasjon. Selskapets tjenester redder liv, eiendom og samfunnskritiske funksjoner, i tillegg til å effektivisere arbeidsflyten. Multicom Security eier og driver Multicomnätet – et overvåket fast alarmnett. Multicom Security og Securinet i Norge utgjør til sammen konsernet Multicom Security Group og som eiers av det britiske investeringsselskapet GMT Communication Partners LLP.

Powered by Labrador CMS