IMG_4066

Kripos: Ni vil bli næringslivskontakt

Når Kripos nå ansetter næringslivskontakt i fast stilling, konkurrerer Anne-Catherine Gustafson med åtte andre søkere om jobben hun har vært engasjert i siden i fjor sommer.

Publisert

Anne-Catherine Gustafson. (Foto: Even Rise)

Første juli i fjor begynte Anne-Catherine Gustafson i den nye engasjementstillingen som da var betegnet som næringslivsrådgiver. Når den nå gjøres fast, vil Gustafson, eller eventuelt hennes etterfølger, bli titulert som næringslivskontakt.

– Jeg er gledelig overrasket over den positive holdningen som møter meg både internt i politiet, ute blant næringsdrivende og i samfunnet for øvrig. Derfor er jeg overbevist om at vi snart kommer til å se resultater, sa Gustafson til Aktuell Sikkerhet i fjor høst.

Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) og Finans Norge var blant dem som jublet høyest da politikerne sa ja til å etablere stillingen gjennom sin bevilgning over statsbudsjettet. Dette skjedde etter at de to nevnte organisasjonene i kor og over lang tid, hadde argumentert for stillingen sammen med både politiet og politidirektoratet.

Næringslivskontakten skal sørge for en god flyt av informasjon mellom næringslivet og politiet politiet.

– Mest av alt skal jeg være en tilrettelegger og koordinator. Jeg skal gå med «smørekanna» og sørge for at informasjonen flyter smidig slik den skal. Det er ingen tvil om at kommunikasjon er viktig. Dette har næringslivet meldt tilbake at ikke er godt nok, sa Gustafson den gang.

I tillegg til Anne-Catherine Gustafson (44) som altså i dag er engasjert i stillingen, har følgende personer søkt som næringslivskontakt:

Ine Aabø Vidung (26), resepsjonist, Oslo

Anna Maria Vale Haarr (56), politiinspektør/leder øko- og miljøteamet Telemark politidistrikt, Oslo

Musa Matoshi (39), Ingeberg

Lill-Beathe Busch-Norum (51), Politioverbetjent, Moss

Servet Yildiz (26), shipping, Oslo

Renate Røren (38), manager, Steinberg

En kvinnelig og en mannlig søker har fått medhold i at identiteten deres unntas offentlighet.

Dette skrev Aktuell Sikkerhet da Gustafson ble ansatt i fjor sommer.

"
Powered by Labrador CMS