Irgens

Manet til tålmodighet

Da Morten Irgens tidligere i formiddag ønsket velkommen til åpningen av Center for Cyber and Information Security (CCIS) på Høgskolen i Gjøvik, minnet han om at det vil ta lang tid å bli det internasjonale kraftsenteret de ønsker å skape.

Publisert

Morten Irgens under dagens åpning. (Foto: Georg Mathisen)

– Vær tålmodig, oppfordret styreleder Morten Irgens da han ønsket velkommen til åpningskonferansen ved CCIS, senteret for cyber- og informasjonssikkerhet, på Gjøvik i dag. Det tok tid å bygge Rom, og det er vanskelig å finne de ressursene vi er på jakt etter, fastslo Irgens.

Flere enn 250 lydhøre tilhørere mennesker er akkurat nå på plass i høgskolelokalene i Gjøvik hvor gleden er stor over hvilket flaggskip som er under etablering. Målet er at CCIS i mjøsbyen skal bli et internasjonalt kraftsenter i toppsklasse innenfor digital sikkerhet.

– Det er to år siden 22. juli-kommisjonens rapport, som avdekket mangler og utfordringer på flere områder. Dette er svakheter som er relevante for oss alle. Vi kan bare adressere dem gjennom økt kunnskap og å prøve å forstå hva risikoene er der ute, sa statssekretær Laila Bokhari – og viste til det digitale sårbarhetsutvalget.

Dette kommenterer fungerende direktør Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd, som er tilstede på åpningen, om senteret:

- En unik og viktig satsning for informasjonssikkerhet nå og i fremtiden.

Les dagens program her.

Her er saker Aktuell Sikkerhet har laget tidligere om det nye senteret som skal øke mulighetene for å oppdage, beskytte og agere mot og etterforske datakriminalitet:

Åpner datakrimsenter i verdensklassen.

Bevilger fem millioner kroner til datakrimsenter.

Politihøgskolen og Høgskolen i Gjøvik vil samarbeide.

"
Powered by Labrador CMS