- Kemneren avviste oss på feil grunnlag

Toma Security AS mener de er avvist på feil grunnlag i anbudskonkurransen om levering av vakt- og resepsjonstjenester hos Oslo kemnerkontor

Publisert

Konsernsjef Tore Monsen (t.v.) i Toma Gruppen ansatte tidligere i år Rolf Gunnar Reisænen, blant annet for at han skulle starte Toma Security AS. Nå stiller de seg kritiske til at kemneren avviste dem fra en anbudskonkurranse fordi de er nye i markedet. (Arkivfoto: Even Rise)

Onsdag skrev Aktuell Sikkerhet på nett at Nokas vant anbudskonkurransen, og at en av tilbyderne var avvist i kampen om sikkerhetsoppdraget hos Oslo kemnerkontor.

Oppdraget ble som kjent ledig etter at Metro Garda fikk sparken med umiddelbar virkning for gjentagende ubetalte avgifter til det offentlige.

– I anbudskonkurransen var det krav om relevant erfaring, og som nytt selskap kan ikke Toma skilte med det. Derfor vil ikke klagen deres bli tatt tilfølge, sa seniorkonsulent Pål Henning Klavenes ved Oslo kemnerkontor til Aktuell Sikkerhet tidligere denne uken.

– Toma klaget fordi det er åpenbart at vi har relevante referanser når det gjelder resepsjonsleveranser gjennom flere år, sier regionsdirektør Rolf Gunnar Reisænen i Toma Gruppen AS.

– Disse ble underkjent fordi de strekker seg tilbake til en tidsperiode før vi fikk vår politigodkjenning i september i år, og fordi vi ikke har vist til tilstrekkelig vekterkompetanse slik de etterspør, legger han til.

Reisænen mener referansene avvises på feil grunnlag, og begrunner det med at Toma i likhet med andre leverandører vil levere personell med den kompetanse som er påkrevd.

– Noe annet ville vært i strid med en eventuell kontrakt. Det er dessuten slik at både salgs- og markedssjef Henning Røisland i Toma Security AS og jeg har årevis med erfaring fra leveranse og ledelse av vektertjenester. Foreløpig har vi ikke fått noe svar på klagen, sier Reisænen.

Da Reisænen gikk fra Nokas til Toma for å bygge opp vaktvirksomhet tidligere i år, hadde han ti år bak seg i G4S, og var tidlig på 2000-tallet eier og driver av Protect Øst AS i to år. Før det var han i G4S-systemet og dets forgjengere, deriblant Verdisikring, Falken og Falck. Røisland hadde vært innom Safe 4 før han begynte i Toma, og var tidligere i G4S, ISS, Nokas. Han kan også skilte med mer enn 20 år i Securitas. Til G4S kom han kort tid etter å ha sikret Nokas tidenes sikkerhetsavtale med Thon Gruppen.

Toma Gruppen har bedt Oslo kemnerkontor om en redegjørelse for hjemmelen til å kreve referanser som utelukker nystartede selskaper fra å levere til det offentlige.

"
Powered by Labrador CMS