DSC_0270

Aktuelle om korrupsjon

Da korrupsjonspåstandene først skulle komme mot ansatte i henholdsvis Kongsberg Gruppen og politiet, kunne det ikke blitt mer passende enn denne uka. Anklagene aktualiserte nemlig i høyeste grad Tromsø-seminaret som NSR holdt torsdag.

Publisert

Mads Blomfeldt fra BDO var en av foredragsholderne i Tromsø. (Foto: Arne Røed Simonsen, NSR)

Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) har lenge jobbet iherdig mot korrupsjon. De slår fast at norske virksomheter rammes, både nasjonalt og internasjonalt. Derfor er det et prioritert område å bekjempe ondet gjennom forebyggende arbeid, blant annet i form av informasjon og opplæring.

Senest i denne uka siktet Økokrim en mann i forbindelse med en lenge kjent korrupsjonssak i Kongsberg Gruppen. Denne er knyttet mot selskapets forretningsforbindelser i Romania. Videre ble en politimann siktet for grov korrupsjon i forbindelse en pågående hasjsak.

Også Unibuss har opplevd medarbeidere som har hatt egen vinning av oppdrag uført på vegne av sin arbeidsgiver. Aktuell Sikkerhet skrev i fjor om hvordan konsernsjef Cato Hellesjø håndterte den svært alvorlige korrupsjonssaken i Unibuss.

Torsdagens seminar i Tromsø ble arrangert av NSR region Nord-Norge med sikkerhetssjef Trym Enoksen i SpareBank 1 Nord-Norge som vertskap.

Samarbeidspartnerne BDO (Mads Blomfeldt), EY (Ole Jacob Øglænd) og PwC (Stig Rune Johnsen) bidro med kunnskapsformidling slik at samtlige 40 deltakere kunne reise tilbake til sine arbeidsplasser og organisasjoner med styrket kompetanse rundt korrupsjon. Samtlige av de representerte bedriftene er medlemmer i NSR.

– Vi tror ikke at det er slik at det foregår mer korrupsjon i Nord-Norge enn andre steder i landet, men regionen er i vekst, sier seniorrådgiver Arne Røed Simonsen i NSR til itromsø.no

– Det blir raskt mye tryggere når man har noen interne retningslinjer. Det er det vi prøver vi å formidle her på seminaret, la han til.

Her kan du lese hva NSR skrev om seminaret på forhånd

Dette har iTromsø.no skrevet om arrangementet

"
Powered by Labrador CMS