Ber om forklaring på brannvesenets vaktvirksomhet

NHO Service ber nå Fredrikstad kommune om en forklaring på hvorfor brannmenn uten nødvendig opplæring kommanderes til å rykke ut på vekteroppdrag.

Publisert

Det er avisa Demokraten i Fredrikstad som siterer spesialrådgiver og advokatfullmektig Henrik Bjørge i NHO Service:

– Vi vil tilskrive Fredrikstad kommune og be om en forklaring på hvorfor konstabler uten nødvendig opplæring rykker ut på vekteroppdrag.

Aktuell Sikkerhet har gjentatte ganger skrevet om tilsvarende forhold rundt i Norge, og senest i midten av november dro Demokraten opp denne problemstillingen i sitt distrikt. Det skjedde etter at ansatte i brannvesenet selv uttalte at de utfører oppdrag i strid med vaktvirksomhetsloven.

– Ansatte som bidro med opplysninger til denne saken fortjener ros. Dette er å ta ansvar for egen sikkerhet på arbeidsplassen. Men i tillegg til de rent sikkerhetsmessige aspektene finnes det også en økonomisk side av saken, sier Bjørge til Demokraten.

– Konstablene ved Fredrikstad Brannstasjon opptrer som uautoriserte vektere dersom de utfører arbeidsoppgaver som omfattes av Lov om vaktvirksomhet med forskrifter, har fagsjef Runar Karlsen i NHO Service tidligere uttalt i saken.

Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet har skrevet om denne saken tidligere.

Her kan du lese hva Demokraten skriver om henvendelsen som er sendt fra NHO Service til Fredrikstad kommune.

"
Powered by Labrador CMS