Innbruddstyv mindre format

Større innbrudds-frykt blant yngre enn eldre

Den yngre garde er blitt langt mer pysete hva gjelder redsel for boliginnbrudd enn sine forfedre. Ifølge landets mestselgende boligalarm-selskap er dette stikk i strid situasjonen for tre år siden.

Publisert

Yngre frykter boliginnbrudd mer enn eldre. (Illustrasjonsfoto: Privat)

Det er overraskende at unge er de som er mest bekymret for innbrudd. Dette er en klar endring fra lignende undersøkelser vi har gjennomført tidligere, sier kommunikasjonssjef Cecilie Knudsen i Verisure.

En fersk undersøkelse gjennomført av YouGov for Verisure, forteller at bare 22 prosent av de over 55 år er bekymret for å bli utsatt for innbrudd.

– Undersøkelsen viser at unge voksne fra 18 til 35 år er den aldersgruppen som er mest bekymret for innbrudd. På landsbasis svarer hele 30 prosent av disse unge at de er redde for at noen skal bryte seg inn hos dem. Sammenlignet med at bare 22 prosent av dem over 55 år frykter det samme, må dette resultatet kunne sies å være noe oppsiktsvekkende. Det viser en klar endring fra resultatet av Trygghetsundersøkelsen som ble gjort av Norstat for Securitas Direct (nåværende Verisure) i 2011, sier Knudsen.

Det er folk fra Oslo og Akershus som ifølge den sist gjennomførte undersøkelsen er mest redde for innbrudd.

– I hovedstadsområdet er en av tre bekymret for innbrudd, mens det for eksempel på Vestlandet bare er en av fem som svarer det samme, sier hun.

– Vi ser at folk i storbyene generelt er mer bekymret enn folk som bor i bygder og steder med under 5000 innbyggere, noe som også stemmer godt overens med den offisielle innbruddstatistikken. Det er en tydelig sammenheng mellom de faktiske innbruddstallene og graden av redsel, legger Knudsen til.

Powered by Labrador CMS