276 menneskeliv reddet av NHO Service-vektere

Vakt- og sikkerhetsbransjen reddet så mange som 276 menneskeliv i fjor. Tallet baseres på rapporter fra 25 sikkerhetsbedrifter med medlemskap i NHO Service.

Publisert

276 menneskeliv ble reddet og 1500 mennesker fikk viktig førstehjelp av NHO Service sine medlemsbedrifter innen sikkerhet. I tillegg kom all hjelpen som de ikke NHO Service-organiserte, deriblant Proff Security (bildet), bidro med. (Illustrasjonsfoto: Even Rise)

– Menneskene som vakt- og sikkerhetsbransjen reddet livet til i fjor var rammet av blant annet hjertestans eller overdose. 1500 personer fikk dessuten i tillegg førstehjelp av vektere i forbindelse med drukning, bevisstløshet, blødninger og mindre skader.

Dette kommer frem i rapporten «Statistikk og trender 2014» som er utarbeidet av NHO Service.

Sikkerhetsvirksomhetene med medlemskap i NHO Service hadde en samlet omsetning på 7,1 milliarder kroner i fjor. Dette utgjorde 79 prosent av omsetningen til den totale private sikkerhetsbransjen i Norge. Av den grunn er det naturlig å tro at også vektere som ikke er ansatt i NHO Service-bedrifter har bidratt med livreddende førstehjelp til et betydelig antall mennesker.

NHO Service sine medlemsbedrifter innen sikkerhetsfaget sysselsatte i 2013 8147 årsverk. 62 prosent av omsetningen i bransjen kommer fra vektertjenester. Resten kommer fra alarmkunder innen både bedrift- og privatmarkedet, samt fra verdihåndtering og transporttjenester.

Ifølge NHO-rapporten ble cirka 32.000 personer holdt tilbake av bransjen i fjor, blant annet under mistanke om butikktyveri, bilinnbrudd, lommetyveri, trusler og sniking på kollektive transportmidler.

– Bransjen bortviste for øvrig 44.000 personer fra steder som blant annet jernbane- og T-banestasjoner, heter det i rapporten.

Her kan du lese hele rapporten hos NHO Service.

"
Powered by Labrador CMS