– Oppkjøpet er en milepæl

Bravida kjøper finske Peko Group og starter opp i Finland. Peko har 320 medarbeidere og omsatte i fjor for mer enn 550 millioner norske kroner.

Publisert

- Etableringen i Finland er en viktig del av vår strategiske vekstplan. Peko Group er et sterkt og godt selskap. De leverer allerede det samme tjenestespekteret som Bravida gjør. Oppkjøpet er en viktig milepæl for vår vekst, og vi har nå fått en god plattform for videre vekst i Finland. Det er vår ambisjon, sier konsernsjef Mattias Johansson i Bravida AB.

Bravida har fra før virksomhet i Norge, Sverige og Danmark.

Peko Group blir ifølge en pressemelding Bravidas nye divisjon i Finland. Oppkjøpet forutsetter godkjennelse av konkurransemyndighetene.

Marcus Karsten blir administrerende direktør og divisjonssjef. Han har tidligere vært administrerende direktør for installasjons- og servicetjenestevirksomheten til det finske selskapet Lemminkäinen Talotekniikka Oy, som nå er en del av Are Oy.

– Hans organisasjon arbeider nå med å etablere og utvikle den finske divisjonen, heter det i pressemeldingen.

– Bravida er et kjent og fremgangsrikt installasjons- og serviceselskap i det skandinaviske markedet. Vi vil være en betydningsfull aktør i den pågående konsolideringen i det finske markedet, med et nytt og sterkt tilbud i vårt marked, sier Marcus Karsten.

Powered by Labrador CMS