Overtok konkurs-kunder på timen

Få timer etter fredagens konkurs i Trivselsvakt AS, overtok PSS Securitas flere av selskapets oppdrag. Disse ble utført i Trivselsvakt-uniformer, men skal ifølge politiet faktureres fra PSS Securitas. Akkurat som viderekoblingen av konkursselskapets nettside til PSS, var også dette ukjent for bostyreren.

Publisert

Da Aktuell Sikkerhet snakket med bostyrer Thomas Piro i formiddag, jobbet han fortsatt med å finne løsninger for eventuelt videreføring av driften som var i Trivselsvakt AS.

Han var da uvitende om

*at nettsidene til Trivselsvakt er viderekoblet til PSS Securitas

*at PSS Securitas overtok kundeavtaler fra Trivselsvakt umiddelbart etter konkursåpningen

*at uniformene til Trivselsvakt ble brukt etter konkursen til oppdrag i regi av PSS Securitas.

– Trivselvakts uniformer er boets eiendom. Ingen har spurt eller informert meg om videre bruk av uniformer eller overtakelse av kunder. Viderekobling av trafikk fra Trivselsvakts nettsider til et annet selskap, høres også spesielt ut. Domenet var eid av Trivselsvakt, og er således også boets eiendom. Jeg har heller ikke fått noen henvendelse om en slik viderekobling, sier bostyrer Thomas Piro.

Advokaten vil ikke uten videre hevde at noen har gjort noe kritikkverdig, men sier han vil undersøke forholdene.

Som Aktuell Sikkerhet skrev i går, måtte Trivselsvakt legge ned driften på grunn av konkurs fredag.

Rettsmøte i Oslo byfogdembete startet klokka 14.00. Allerede samme ettermiddag ble politiet kontaktet med tanke på videre ordensvaktleveranser i regi av PSS Securitas til Trivselsvakts kunder i Oslo.

– Vi ble opplyst at det var inngått en avtale mellom Trivselsvakt og PSS Securitas om at sistnevnte hadde overtatt Trivselsvakts kunder. Utfordringen deres var at de umiddelbart ikke ville klare å skaffe tilstrekkelig antall PSS-uniformer. Derfor ga vi tillatelse til at de kunne gjennomføre vaktholdet med Trivselsvakt-uniformer, forutsatt at PSS Securitas står for faktureringen, sier politiførstebetjent Lasse Johnsen ved Sentrum politistasjon.

Daglig leder Harald Lilleeidet i PSS Securitas har ikke svart på Aktuell Sikkerhets henvendelser i dag. I går kveld ga han uttrykk for å være helt ukjent med viderekoblingen av Trivselsvakts nettside. På spørsmål om PSS Securitas har ansatt noen fra Trivselsvakt, svarte Lilleeidet nei på dette, og nevnte ikke at de sist helg leverte tjenester hos tidligere Trivselsvakt-kunder med tidligere ansatte i konkursselskapet.

– Hvor lenge har PSS Securitas fått tillatelse til å bruke uniformene som tilhørte Trivselsvakt AS?

– De lovet å skaffe uniformer innen i dag, onsdag. I ettertid fremstår det som spesielt at det eksisterte en backup-plan allerede samme dag som konkursen var et faktum, sier Lasse Johnsen ved Sentrum politistasjon.

Det var Skatt Øst som begjærte Trivselsvakt konkurs med utgangspunkt i et krav på 1.250.000 kroner.

"
Powered by Labrador CMS