Brannvesen sier opp 100 utrykningsavtaler

- Innbruddsalarm er vaktselskapenes arbeidsområde, slår Brannvesenet Sør fast – og sier opp 100 inngåtte avtaler om utrykning ved innbruddsalarmer.

Publisert

Det er NRK Sørlandet som melder dette, til stor glede for den private sikkerhetsbransjen.

– Det er positivt at flere brannvesen nå erkjenner at det å utøve vaktvirksomhet krever vekteropplæring, samt at de ikke blander roller. Vi har jobbet med dette en rekke steder i landet, sier fagsjef Runar Karlsen.

Han har ansvaret for sikkerhetsbransjens medlemmer i NHO Service.

Ifølge NRK Sørlandet vil alle med avtale med Brannvesenet Sør om utrykning ved utløst innbruddsalarm få tilbud om å overføre disse til private vaktselskaper.

Her hos NRK Sørlandet kan du lese hva brannsjef Jon Inge Aasen sier om avviklingen.

NHO Service referer også til saken hos NRK Sørlandet.

Ved brannstasjonen i Fredrikstad etterlyste konstablene svar på om de brøt reglene eller ikke når de rykket ut på innbruddsalarmer. Runar Karlsen svarte et rungende ja på at de gjør det, og sa videre til Aktuell Sikkerhet:

– Konstablene ved Fredrikstad Brannstasjon opptrer som uautoriserte vektere dersom de utfører arbeidsoppgaver som omfattes av Lov om vaktvirksomhet med forskrifter. Vår oppfatning er helt klar, brannkonstablene må gjennomføre opplæring og praksisperiode som vektere i en godkjent opplæringsinstitusjon/selskap før de kan utøve denne type tjeneste. De må selvsagt også være ivaretatt av egen arbeidsgiver med forsikringsordninger tilpasset den enkelte ved utøvelse av denne type tjeneste.

Den saken fra Aktuell Sikkerhet finner du her.

"
Powered by Labrador CMS