Peter Junge liten
Peter Junge liten

Nokas viser muskler i Danmark

Nokas sikrer seg aksjemajoriteten i danske EF Sikring. Dermed er det norske gründerselskapet enda nærmere målet om å bli en totalleverandør innen sikkerhet, safety og verdihåndtering i Norden.

Publisert

Administrerende direktør Peter Junge i Nokas Værdihåndtering blir også sjef for Nokas Teknik i Danmark. (Foto: Even Rise)

– Vi har gode erfaringer med etableringen i Danmark i 2011, da vi kjøpte Dansk Værdihåndtering. Nå gleder vi oss over å ha fått det første selskapet innen sikkerhet på plass. Med kjøpet av EF Sikring er Nokas Teknik en realitet, og vi har sikret oss en landsdekkende installatør av tekniske sikkerhetsløsninger med høyt kompetansenivå i Danmark, sier konsernsjef Heine Wang.

EF Sikring har en årlig omsetning på litt mer enn 26 millioner danske kroner. Selskapets 23 teknikere er spredt over kontorer i Aalborg, Aarhus, Oksbøl og København. I 16 år har de levert «skreddersøm» innen adgangskontroll, kameraovervåkning og alarmsystemer.

Nokas kjøper 60 prosent av aksjene i EF Sikring, som altså skifter navn til Nokas Teknik. Brødrene Brian og Kenneth Johansen forsetter både på eiersiden og som ansatte i virksomheten.

Peter Junge blir øverste leder for Nokas sin satsning innen teknikk i Danmark. (Foto: Even Rise)

Administrerende direktør Peter Junge, som i dag leder Nokas Værdihåndtering i Danmark, får utvidet sitt ansvarsområde til også å omfatte sjefsrollen i Nokas Teknik.

– Gjennom oppkjøpet får vi på plass en landsdekkende kapasitet som kan levere høyt kvalifiserte sikkerhetsløsninger til det danske markedet. Dette vil utvilsomt styrke hele Nokas-konsernet, sier konserndirektør Pål Wang.

Salgsdirektør Kennet Johansen i EF Sikring gleder seg over å bli en del av et nordisk sikkerhetskonsern. Han mener forutsetningen for videre vekst og utvikling øker med den brede produktporteføljen og kompetansen de nå tilføres.

– Gjennom Nokas får EF Sikring en langsiktig og sterk eier med en tydelig vekststrategi. Avtalen styrker begges konkurransekraft, sier han.

Ervervelsen av EF Sikring er Nokas sitt 72 oppkjøp. Selskapet omsetter nå for nærmere 4,5 milliarder kroner og har passert 7.500 ansatte.

Verken Nokas eller EF Sikring ønsker å opplyse noe om kjøpesummen i omtalte handel. Shell Express, Georg Jensen, Nordjyllands Politi og Fårum Sommerland er blant EF Sikrings største kunder.

Powered by Labrador CMS