Bravida1
Bravida1

Ny toppsjef i Bravida

Bravida Norge har fått ny toppsjef. Mannen, som nå skal styre 2.400 ansatte og en omsetning på 2,6 milliarder kroner, begynte som elektro-lærling i 1988.

Publisert

Tore Bakke er Bravida Norges nye toppsjef. (Foto: Privat)

Læretiden innen elektrofaget hadde Tore Bakke i det Siemens-eide installasjonsselskapet Alf H. Andersen. Etter teknisk fagskole og BI-utdannelse ble han først faglig leder, og deretter daglig leder i samme selskap. Da Siemens Installasjon ble kjøpt opp av Bravida i 2009 ble han utnevnt til regionsdirektør.

Han overtar som administrerende direktør etter Mattias Johansson. Han begynte som konsernsjef 1. januar.

– Jeg er glad for å kunne overlate rollen som administrerende direktør i Norge til Tore Bakke. VI har søkt etter min etterfølger både internt og eksternt. Det at vi etter en grundig prosess ender med intern rekruttering, viser hvilken styrke vi har i egen organisasjon. Tore Bakke kjenner selskapet godt og har vist evne til å utvikle virksomheten i den rolle han har hatt, sier Johansson.

De 2.400 ansatte i Bravida Norge er fordelt på 41 avdelinger på til sammen 25 lokasjoner.

Bakke mener han har et godt utgangspunkt etter å ha vært sentral i arbeidet med selskapets strategi.

– Jeg får en konsernsjef som kjenner Norge svært godt. Samtidig møter vi hver dag et marked som krever at vi blir mer effektive og leverer raskere. Men Bravida er godt rustet til å takle endringene i markedet, sier han.

Organiseringen av Bravida Norge vil ifølge den nye toppsjefen bli som før.

– Vi skal være ledende der vi er på de fagene vi tilbyr. Det gjør at vi også fremover vil vokse organisk og gjennom oppkjøp. Jeg er opptatt av at det er folk og kompetanse vi investerer i, ikke verktøykasser og gamle biler. Vi er allerede den største elektrovirksomheten i Norge. Nå ser vi spesielt på selskaper innen rør og ventilasjon som vil styrke oss ytterligere, sier Bakke.

Prosessen med å finne Bakkes etterfølger er i gang.

Powered by Labrador CMS