Toma vant prestisjekontrakt

Nystartede Toma Security feide konkurrentene til side og sikret seg i dag leveransen av vakthold og sikkerhetstjenester til et av landets mest kjente signalbygg.

Publisert

Konsernsjef Tore Monsen og Rolf Gunnar Reisænen, regionsdirektør i Toma Gruppen og daglig leder i Toma Security, gleder seg over leveransen i Operahuset. (Foto: Even Rise)

Kontrakten er verdt mer enn fem millioner kroner årlig, og krever ti til tolv vektere i tjeneste.

Toma Security så dagens lys for godt og vel et halvt år siden. Frem til nå har selskapet forsøkt seg i flere anbudskonkurranser uten å nå til topps. En av utfordringene de har møtt som nystartet er at selskapet ikke har hatt referanser fra sikkerhetsleveranser.

Men da Den Norske Opera & Ballett avsluttet anbudskonkurransen i dag, gikk vurderingene klart i favør av Toma Security.

– Vi er veldig godt fornøyde. Seieren betyr utrolig mye for Toma Security sin fremtidige konkurranseevne. Ikke bare fordi Operaen er Operaen, men også fordi vi ble bedømt på mer enn bare pris. Tildelingen fra Den Norske Opera & Ballett er begrunnet med en kombinasjon av sterk gjennomføringsevne, ledelse med lang erfaring fra lignende leveranser og god erfaring med Toma som leverandør av kantinetjenester til Operaen gjennom mange år – kombinert med en konkurransedyktig pris, sier Rolf Gunnar Reisænen, som er regionsdirektør i Toma Gruppen og daglig leder og medeier i Toma Security.

Det er han og salgs- og markedssjef Henning Røisland som har jobbet frem dokumentasjonen i tilbudet som Den Norske Opera & Ballett har evaluert. De to har mange titalls år med erfaring fra sikkerhetsbransjen.

– Vi la veldig mye arbeid i tilbudsdokumentet for å overbevise kunden om vår kompetanse som sammen med ulike samarbeidspartnere gjør oss til en kompetent og leveringsdyktig leverandør. Dette forplikter og snart starter gjennomføringen som skal bevise at vi holder det vi lover, sier Reisænen – som understreker at konkurrentene som tapte har anledning til å klage på tildelingen i løpet av de kommende to ukene.

Toma Gruppen er fra før inne med kantinetjeneste i Operahuset på Kirsten Flagstads plass i Bjørvika innerst i Oslofjorden. Dette er det opprinnelige Bergensselskapets første kantineoppdrag på Østlandet.

– Toma Security skal levere alt av vakthold inklusive vektere til foajeen. Kontrakten inneholder også en mindre mobiltjeneste som vi skal bruke Norsk Vektertjeneste til å utføre som underleverandør for oss. Vi har også avtaler med leverandører av ulike typer sikkerhetskurs, sikkerhetsrådgivning, tekniske leveranser og alarmstasjonstjenester, sier Reisænen.

Rolf Gunnar Reisænen. (Foto: Even Rise)

– Dette er den første kontrakten Toma Security får. Har dere nok folk til å betjene den?

– Vi har allerede søknader fra 100 vektere som ønsker å jobbe for oss. Mange av disse er godt egnet og vi starter opplæring i løpet av kort tid. Vi har også ansatt en driftssjef med 20 års erfaring fra drift av vektertjenester som begynner hos oss i disse dager, sier Reisænen.

Frem til nå er det Nokas som har levert vakthold og sikkerhetstjenester til Operaen.

Powered by Labrador CMS