IMG_6396
IMG_6396

Alarmselskap beklager

Telemarksavisa hevder boligalarmselgere driver feilopplysning ved å påstå at systemet de tilbyr har direktevarsling til brannvesenets 110-sentral.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Even Rise)

– To ganger på kort tid har selgere gitt meg de samme feilaktige opplysningene. Begge gangene har de unnskyldt seg, sier Jan Robin Herregaarden til Telemarksavisa.

Selskapet han referer til er Falck, og avisa skriver at selgerne viser til opplæringen de har fått når det gjelder sin beskrivelse av den påståtte alarmvarslingen til brannvesenet. Herregaarden har ifølge Telemarksavisa selv erfaring fra privat vaktselskap, og har siden 2008 jobbet som branninspektør i brannvesenet.

Brannmester ved Skien brann- og feiervesen, Tor Inge Dale, sier til avisa at det ikke finnes noen automatikk mellom boliger og brannvesenet.

Salgs- og markedsdirektør Finn Tvedt i Falck kommeterer følgende om det han karakteriserer som misforståelser:

– Dersom det medfører riktighet at feil informasjon er gitt beklager vi det på det sterkeste. Jeg vil ta dette vider slik at det ikke skjer igjen, sier Tvedt til Telemarksavisa.

Her kan du lese mer om hva brannmester Dale sier om linken mellom boligalarmer og alarmselskapets egen sentral, samt hva Forbrukerombudet sier om markedsføring slik Jan Robin Herregaarden beskriver.

"
Powered by Labrador CMS