IMG_7672
IMG_7672

Færre tilreisende vinningskriminelle

Norge besøkes av færre vinningskriminelle enn tidligere. Årsaken antas å være tiltak som er iverksatt for å stoppe dem.

Publisert

Roger Stubberud sammen med administrerende direktør Jørn Cato Olsen i Skan-kontroll. (Foto: Even Rise)

– Det tyder på at investeringer som er gjort i ulike sikkerhetstiltak virker forebyggende.

Det sier Roger Stubberud som er daglig leder i analyse- og rådgivningsselskapet Procope AS. Han har laget Skan-kontrolls trendrapport for kriminalitetsutviklingen i handelsnæringen, og gjorde blant annet følgende funn:

– I 2014 identifiserte Skan-kontroll 54 unike grupperinger med mobile vinningskriminelle. Året før var antallet 84. De største utfordringene når det gjelder mobile vinningskriminelle er det dagligvare- og elektrobransjen som har. Av disse to er det førstnevnte som opplever størst nedgang, sier Roger Stubberud.

Hvorvidt de nedgangen vil vedvare, er han usikker på.

– Med tanke på de store økonomiske forskjellene som råder i Europa er dette usikkert. Det tyder samtidig på at investeringene som er gjort i ulike sikkerhetstiltak er forebyggende. Selv om det fortsatt er store forskjeller mellom bransjer og kjeder, er handelsnæringen samlet sett betydelig mer parat og robust enn noen gang, sier han.

– Det forventes imidlertid en dreining mot post- og bank i butikk fordi de har overtatt store deler av samfunnets kontanthåndtering med et langt lavere sikkerhetsnivå enn bankene og posthusene har, legger han til.

Les mer om trendrapporten her.

"
Powered by Labrador CMS