Daglig leder Dick Hansson i Quality Security

Quality Security posisjonerer seg med oppkjøp

Quality Security har som mål å bli en av landets ledende leverandører av ordensvakter og arrangementssikkerhet. Nå har de sikret seg Protect Vakthold & Sikkerhet

Publisert

Kjøpet av vestfoldbaserte Protect Vakthold & Sikkerhet AS gjør at østfoldselskapet Quality Security AS nå sysselsetter over 200 vektere og ordensvakter i Norge. Dette er bortimot en dobling av antall ansatte. Skal vi tro daglig leder Dick Hanssons rett, er det omtalte oppkjøpet bare en begynnelse.

Daglig leder Dick Hansson i Quality Security posisjonerer seg og kjøper Protect Vakthold & Sikkerhet.
Daglig leder Dick Hansson i Quality Security posisjonerer seg og kjøper Protect Vakthold & Sikkerhet.

– Vi mener at det eksisterer ytterligere vekstpotensial, og jeg utelukker derfor ikke nye oppkjøp. Forutsetningen er at vi finner aktører som har en organisasjon med de rette folkene. Disse må ha en filosofi som er lik vår. På den måten kan vi bygge videre på strategien som har skapt suksess for både Quality Security og Protect Vakthold & Sikkerhet, sier Hansson.

Han ønsker ikke å kommentere hvor mye han har betalt for vestfoldselskapet.

– Men det jeg kan si noe om når det gjelder økonomi, er at vi samlet sett har forutsetning for å kunne nå en omsetning på cirka 20 millioner kroner kommende regnskapsår. Posisjonen vår i markedet, sett i sammenheng med hvor slagkraftige vi blir med over 200 ansatte, gjør oss svært godt rustet til å møte en bransje i stadig forandring. Begge selskapene har gjennom mange års drift opparbeidet seg unik kompetanse. Vi har også knyttet til oss utallige samarbeidspartnere, kunder og kontaktpersoner av alle slag. Dette styrker muligheten for å oppnå målene våre, sier Hansson.

Sammen med tidligere eneeier av Protect Vakthold & Sikkerhet, Petter Nilsen fra Sande i Vestfold, ser han store fordeler ved at selskapene samler sin kompetanse og generelle kapasitet. De to selskapene vil inntil videre eksistere slik de gjør i dag, men driftes under ett. I praksis betyr det at Quality Security nå eier 67 prosent av Protect Vakthold & Security. Hansson sier at planen er å slå de to sammen til en juridisk enhet.

Quality Security eies i hovedsak av Dick Hansson og Karl Mattias Brink, mens Lars Thomas Kristiansen eier en liten aksjepost.

Den daglige ledelsen ivaretas i de to selskapene av Hansson. Med seg til å styre driften har han, som tidligere Carine Larsen, samt Nilsen og André Hellebergshaugen. Sistnevnte var daglig leder i Protect.

– Jeg gleder meg til å jobbe mer operativt. Selv om jeg har hatt en dyktig daglig leder de siste årene, har fortsatt en stor del av det administrative og økonomiske ansvaret hvilt på meg. Etter salget får jeg noe mindre personalansvar, og kan konsentrere meg mer om praktisk jobbing som jeg liker best, sier Nilsen.

Quality Security vil ikke endre navn som følge av oppkjøpet, og kommer fortsatt til å markedsføre seg under navnet Q-Sec. De tidligere Protect-ansatte vil etter hvert bli uniformert likt som sine nye kolleger dersom selskapene slås sammen.

Dick Hansson har bakgrunn i Securitas og ble godkjent som ordensvakt i Sverige 1987. Der startet han sitt eget vaktselskap på midten av 90-tallet.

Det svenske selskapet heter også Quality Security, og ble drevet i mindre skala frem til 2009. Fra dette tidspunktet har virksomheten ekspandert til å bli et sikkerhetsselskap med 450 ansatte. Quality Security er etablert med sine tjenester fra Svinesund til Båstad, Kalmar og Øland, samt fra Vesterås gjennom hele Värmland til Charlottenberg og Töcksfors. Hansson og Karl Mattias Brink er eiere av i Sverige med like stor andel hver.

Virksomheten i Norge, som ble etablert i 2004 er ifølge Hansson markedsledende i Østfold innen arrangement- og ordensvakttjeneste. De har også gjennom flere år vært representert i blant annet Oslo.

Protect Vakthold & Sikkerhet ble etablert i 2006 med utgangspunkt i behovet for flere sikkerhetsselskaper med godkjenning i drammensområdet. De er også representert i Oslo, men er absolutt størst i Buskerud. Foruten nevnte distrikter har selskapet nesten helt fra starten også levert tjenester til ulike festivaler og større arrangementer rundt i Norge. I helga ivaretar de RaumaRock og fra torsdag til uka fullfører Protect blant annet en større jobb under festivalen Tømmerstock i Brumunddal.

Ikke lenge etter at Petter Nilsen hadde etablert Protect startet han opp avdelinger rundt i landet som ga betydelige kontrakter som de besitter den dag i dag. Akkurat som Quality Security har Nilsens selskap de tre siste årene vært nominert til årets Gasselebedrift.

Protect Vakthold & Sikkerhet og Quality Security er på ingen måte ukjente for hverandre.

– Vi har samarbeidet og hjulpet hverandre i en periode, og har på den måten funnet tonen. Videre ligger det mye arbeid og utallige møter bak oppkjøpet. Vi mener å være godt forberedt og synes selv vi har meget dyktige ansatte, noe som er en forutsetning for å kunne levere tjenester av høy kvalitet til eksisterende og nye kunder. Så lenge vi klarer det, vil det i neste omgang borge for videre vekst, sier Petter Nilsen og Dick Hansson.

Powered by Labrador CMS