Avan_sikkerhet
Avan_sikkerhet

Ruster opp for å gi sikkerhetsråd

Konsulentselskapet Avan AS henter inn kapasiteter fra blant andre Securitas når de nå satser stort på sikkerhetsrådgivning. De tilbyr spesialkompetanse på det de kaller hele spekteret av sikkerhet og sikring.

Publisert

Avans administrerende direktør Fred Arne Bakken, sammen med konsulentene Lars-Henrik Gundersen, Laila Bunes, Vegard Floor Søvik og Paul Svenning. (Foto: Privat)

Avans rådgivere og prosjektledere vil ifølge administrerende direktør Fred Arne Bakken kunne bistå med blant annet behovsanalyse, prosjektledelse, sikkerhetsledelse og mottak av leveranser. Han hevder at IT-bransjen har brukt slik uavhengig bistand gjennom mange år, men at sikkerhetsmarkedet henger etter.

– Jeg tror sikkerhetsmarkedet er overmodent for denne type tjenester, sier Bakken.

– Vi ser at sikkerhetsløsninger og systemer for fysisk sikring i stadig større grad blir en del av kundenes IT-infrastruktur. Det er derfor naturlig for oss å tilby våre kunder kompetanse også innen fysisk sikring og sikkerhetsledelse, legger han til.

Vegard Floor Søvik og Laila Bunes er to av dem som Avan har hentet inn til sin sikkerhetssatsning. Begge har lang erfaring fra Securitas. Floor Søvik, med sine 25 år i selskapet, har ledet en rekke prosjekter og skrevet flere lærerbøker i sikkerhetsfaget.

– Han er allerede i oppdrag som security operations manager for en stor global virksomhet med hovedsete i Norge, sier Bakken.

Laila Bunes nærmer seg 20 års erfaring som prosjektleder, konsulent og instruktør. Hun har ifølge Avans pressemelding de siste årene vært utleid til et selskap i oljesektoren.

Lars-Henrik Gundersen er den tredje Avan har ansatt i forbindelse med styrkingen av selskapets sikkerhetskompetanse. Han har jobbet med en rekke store sikkerhetsprosjekter i Norge. De siste årene har han ledet prosjekter i Sørøst-Asia og Sør-Amerika for et norsk konsern.

Alle tre har gjennomført sikkerhetslederutdanningen ved Handelshøyskolen BI.

Når det gjelder ressurser innen informasjonssikkerhet, er dette noe Avan, ifølge sin egen pressemelding, har fra tidligere.

– Jeg ser frem til å tilby nye og eksisterende kunder spesialkompetanse på hele spekteret av sikkerhet og sikring, og opplever allerede nå at våre nye medarbeidere er etterspurte. Vi anbefaler de mest egnede løsningene uavhengig av leverandør og teknologi. Dette vil være fremtidens måte å gjennomføre sikkerhetsprosjekter på, sier Fred Arne Bakken.

Bodil Bjanes er daglig leder i Avan, som siden oppstarten i 2006 har vært et rendyrket konsulentselskap. Avan er delvis eid av Experis som hevder å være landets største rekrutterings- og konsulentselskap.

Powered by Labrador CMS