Sikkerhetssertifisert av Safehotels

Som første hotell i Norge er Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo sikkerhetssertifisert av Safehotels. – Vi prioriterer alltid sikkerheten til våre gjester, medarbeidere og partnere slik at de kan føle seg trygge på at sikkerheten blir ivaretatt, sier Tarje Hellebust, hotelldirektør ved Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo og regiondirektør i The Rezidor Hotel Group.

Publisert

Radisson Blu Plaza Hotel er første norske hotell som er sertifisert av Safehotels. Her hotelldirektør Tarje Hellebust (midten) sammen med sikkerhetssjef Chris Pettersen og en representant fra Safehotels.

– Sikkerhet er et av de viktigste satsningsområdene for hotellbransjen fremover. Vi jobber aktivt for å opprettholde vårt høye sikkerhetsnivå og kommer til å fortsette å videreutvikle trygghets- og sikkerhetsprogrammet vårt i årene som kommer, sier Chris Pettersen, sikkerhetssjef ved Radisson Blu Plaza Hotel.

Sertifiseringen bekrefter ifølge en pressemelding fra hotellkjeden at hotellet har iverksatt nødvendige tiltak for å sikre at både gjester og ansatte blir godt ivaretatt dersom noe uforutsett skulle inntreffe, samt at hotellet jobber aktivt for å forebygge risiko.

I sertifiseringen inngår blant annet krav om oppdatering av sikkerhetsprosedyrer, gjennomgang av sikkerhetsrutiner, kriseberedskap og vedlikehold, samt forebyggende sikkerhetstiltak og bevisstgjøring av de ansatte på områder som brannsikkerhet og førstehjelp. Safehotels har også vurdert hotellets eksisterende sikkerhetsprogram gjennom overvåking, gjennomgang og rapportering av hotellets database for egenevaluering og vil hvert år revidere hotellets sikkerhetsarbeid, samt gjennomføre kontrollbesøk, heter det i en pressemelding gjengitt av fagbladet Horeca/Horecanytt.

Carlson Rezidor Hotel Group, som blant annet driver hotellkjedene Radisson Blu og Park Inn by Radisson, var det første, store internasjonale hotellkonsernet som satset på trygghets- og sikkerhetsprogrammet da de inngikk avtalen med Safehotels i desember i fjor.

I tiden fremover sertifiseres også Radisson Blu Hotel på Alna, Park Inn by Radisson Hotel & Conference Centre på Alna, Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger og Park Inn by Radisson Oslo Airport på Gardermoen, og i løpet av året vil over 70 utvalgte Rezidor-hoteller i Europa, Midtøsten og Afrika gå gjennom sertifiseringsprosessen.

– Safehotels-sertifiseringen bekrefter at hotellet fokuserer på nøkkelelementer i gjestesikkerheten knyttet til personlige eiendeler, og har passende responsplaner på plass dersom det skulle inntreffe en ulykke eller en akuttsituasjon. Sertifiseringen viser at hotellet gjør en oppriktig innsats for å sikre gjestenes ve og vel. Å bli evaluert og sertifisert av uavhengige Safehotels styrker verdien i dette budskapet. Carlson Rezidor Hotel Group har tatt det allerede høye nivået på interne rutiner ett skritt videre med avtalen med Safehotels, sa Hans Kanold, CEO for Safehotels Alliance AB, da Carlson Rezidor Hotel Group inngikk avtalen i fjor.

Her kan du lese hva Horecanytt skrev da Rezidor signerte med Safehotels.

"
Powered by Labrador CMS