Bank overlater minibankene til Nokas

Sparebanken Sogn og Fjordane selger minibankene sine til Nokas og overlater samtidig kontantstrømmen til sikkerhetsselskapet

Publisert

Salget er ifølge en pressemelding et resultat av en strategisk fokusering på kjernevirksomhet hos banken.

- Vi skal være en attraktiv bank for kundene våre og vi vet at minibankene er viktige for dem, sier Hallvard Klakegg.

Han er direktør privatmarked i Sparebanken Sogn og Fjordane.

– For oss var dette en strategisk riktig, men vanskelig avgjørelse. Det har vært viktig for oss å sikre at kundene våre ikke får et dårligere produkt fremover. Vi har stor tillit til at Nokas vil opprettholde den kvaliteten vi har levert. Dette er en vinn vinn-situasjon for alle, sier han.

Klakegg erkjenner at kontanter stadig blir en mindre viktig del av bankens hverdag, og ved å overdra minibankene til Nokas, mener han at kundene vil oppleve å få en profesjonell aktør med kontanthåndtering som del av sin kjernevirksomhet.

I 2014 overtok Nokas det Nordiske minibankselskapet Kontanten og ble Nordens største bank-uavhengige minibankoperatør. Nokas har siden brukt tiden til å utvikle nye forretningskonsepter for minibank, basert på selskapets øvrige kontanthåndteringskompetanse. Målet har hele tiden vært å effektivisere kontanthåndteringskostnaden i næringslivet samtidig som forbrukerne skal oppleve å ha et minst like godt tilbud.

Av de 1100 minibankene Nokas eier og drifter i Skandinavia, er mer enn 300 av dem plassert rundt omkring i Norge på kjøpesenter, flyplasser og ulike utsalgssteder. For å sikre maksimal «oppetid» har Nokas et eget driftssenter som kontinuerlig overvåker alle minibanker og sørger for etterfylling av kontanter og at vedlikehold utføres.

- Sparebanken Sogn og Fjordane er en av flere banker som nå overdrar minibankområdet til oss, og vi merker interesse fra stadig flere, sier salgsdirektør for strategiske kunder i Nokas Cash Handling, Tore Anshus.

– Vårt fokus er å være best på kontanter, uansett om de skal inn eller ut. Fordelen vår er at vi har kontroll på hele verdikjeden og gjennom dette oppnår vi store rasjonaliseringseffekter hvor vi er i stand til å tilby våre tjenester med god dekning til store deler av landet. Vi tror at kontantene vil leve i mange år fremover. Målsetningen vår er å bli den ledende leverandøren av kontanthåndteringsløsninger i både Norge og i det skandinaviske markedet, legger han til.

Powered by Labrador CMS