Tore Brænna i Dormakaba ser frem til samarbeidet med Unloc. Her viser han ved en tidligere anledning frem den sky-baserte Exivo som åpner for Unloc-implementering.

Dormakaba med nytt digital-samarbeid

Dormakaba tar et nytt steg i digitalutviklingen, og inngår nå samarbeid med et norsk teknologiselskap som skal gjøre adgangs- og nøkkeladministrasjon enklere.

Publisert

– Vi forsto tidlig at dette samarbeidet kunne åpne opp for nye muligheter og tilgang til kunder vi ikke tidligere ville kunne få, sier Tore Brænna.

– Når kundene i tillegg opplever løsningen som meget brukervennlig og kostnadseffektiv, så blir dette en vinn-vinn-vinn-situasjon, legger han til.

Brænna er ansvarlig for forretningsutvikling innen elektronisk adgangskontroll og datahåndtering i Dormakaba.

Samarbeidet han snakker om er inngått med det norske teknologiselskapet Unloc.

Det handler om en løsning der Unloc gjør det mulig for kundene å velge låssystemer etter eget behov, uten bekymring for at de må binde seg til en bestemt leverandør eller en proprietær løsning.

– Å samle eksisterende og nye systemer i en og samme plattform gir kundene mulighet til å få sitt eget digitale nøkkelknippe. Det øker enkelheten og brukeropplevelsen betydelig, sier Brænna.

Han poengterer at Dormakaba anser løsningene fra Unloc som både innovativ og spennende.

– Løsningene fra dem passer godt sammen med flere av våre systemer. Innledningsvis fokuserte vi på implementering i vår sky-baserte Exivo, men dette er kun en begynnelse. Vi ser store muligheter også for flere av de andre adgangssystemene vi leverer. Det vil gjøre at vi kan tilby samme type løsning til flere type kunder og brukere, sier Tore Brænna.

Unloc sin strategi er å samle ledende aktører innen digitale låser og adgangskontrollsystemer på en og samme plattform. Samarbeidet med andre aktører gir sistnevntes kunder og sluttbrukere på sikt mulighet til å åpne hvilken som helst dør med samme app, uansett hvilket låssystem som er tilknyttet døra. I tillegg kan man dele midlertidige eller permanente digitale nøkler med hvem man vil – når man vil.

– For oss er det viktig at digitale nøkler på mobiltelefon skal være like enkelt å bruke for alle, både eldre og unge. Løsningen med digitale låser og adgangskontrollsystemer skal også være like enkel å administrere, enten du er et lite sameie eller et stort eiendomsselskap. Vi er også opptatt av at brukervennlighet aldri skal gå på bekostning av sikkerhet, sier Terje Skog Jenssen som er head of sales i Unloc.

– Vår idé er å bygge et økosystem basert på digitale nøkler på tvers av bransjer, og å bli «verdens digitale nøkkelknippe. Et slikt økosystem vil revolusjonere hvordan nøkler brukes og deles, og det vil bidra til å åpne byer og bygg på helt nye og innovative måter, legger han til.

Powered by Labrador CMS