Ole Morten Severinsen er fra i dag, 1. august, ansatt i Solar Norge. Han håper å bidra til at det i tiden fremover sendes mange slik esker med sikkerhetsutstyr ut fra lageret på Gardermoen.
Ole Morten Severinsen er fra i dag, 1. august, ansatt i Solar Norge. Han håper å bidra til at det i tiden fremover sendes mange slik esker med sikkerhetsutstyr ut fra lageret på Gardermoen.

Går fra Kamtek til Solar:
– Et tilbud jeg ikke kunne takke nei til

Solar Norge ansetter Ole Morten Severinsen for å vinne kunder i sikkerhetsmarkedet. Elektrogrossisten ser frem til å nyttiggjøre seg bransjeveteranens kompetanse til prosjekt-oppfølging og relasjonsbygging, samt salg og teknisk støtte.

Publisert

Ole Morten Severinsen kommer fra distributøren Kamtek AS. Der har han vært de to siste årene. Selskapet, som eies og drives av Kato Lystad og Joakim S. Torkildsen, omsatte i fjor fysisk sikkerhetsteknologi for 16 millioner kroner. Resultatet før skatt ble på 800.000 kroner. Selskapet er store på kamerautstyr fra Hikvision.

– Jeg har hatt to meget fine år i Kamtek, men dessverre tvang korona-pandemien frem permitteringer i mars. Da jobbtilbudet fra Solar Norge kom nå i sommer, kunne jeg ikke takke nei. Jobben jeg skal gjøre er svært interessant og utfordrende, og jeg ville trolig tatt den uansett korona-permittering eller ikke, sier Ole Morten Severinsen.

– Med flere måneders permittering bak meg, og stor usikkerhet om koronaen blomstrer opp igjen, ble det ekstra enkelt å si ja til jobb hos konkurrenten, legger han til.

Før Severinsen begynte i Kamtek, tilbakela han to år Sitecom, to år i Teletec og nesten 11 år i ADI.

Fra logistikkpartner til samarbeidspartner

I Solar er han ansatt som solutions specialist, og vil i denne stillingen jobbe tett med Svein Haakon Land-Hagen. Sistnevnte ble i fjor høst ansatt som solutions sales specialist, og ble samtidig ansvarlig for den nye sikkerhetssatsingen under enheten Special sales. Satsingen, som har betegnelsen «Data og sikkerhet», er et faglig bindeledd mellom de tradisjonelle installasjons- og industriavdelingene.

Svein Haakon Land-Hagen og Ole Morten Severinsen har tidligere hatt mye kontakt som henholdsvis selger og kunde. Nå skal de jobbe sammen i Solar. Severinsen skal blant annet drive prosjektoppfølging.
Svein Haakon Land-Hagen og Ole Morten Severinsen har tidligere hatt mye kontakt som henholdsvis selger og kunde. Nå skal de jobbe sammen i Solar. Severinsen skal blant annet drive prosjektoppfølging.

Direktør for forretningsutvikling, Thomas Skovli, sa da Land-Hagen ble ansatt, at Solar hadde behov for å spisse sin virksomhet innen sikkerhet. Med det mente han blant annet at de ville utvikle seg fra å være en logistikkpartner til å bli en samarbeidspartner for sikkerhetsbransjen.

– Som følge av korona-pandemien ligger vi litt på etterskudd sammenlignet med fremdriftsplanen, men ambisjonsnivået er minst like stort nå som da vi startet. I sommer var det nødvendig å få på plass en medarbeider som kan følge opp og kvalitetssikre vår del av de store prosjektene. Ofte omfatter store prosjekter rundt 20 av Solars ulike varegrupper, og da er det avgjørende at vi også har kompetanse fra sikkerhetsfaget gjennom hele prosessen. Jeg kunne ikke fått noen bedre enn Ole Morten Severinsen i denne funksjonen, sier Svein Haakon Land-Hagen.

Suksess innen sikkerhetsprodukter

– Ole Morten var kunden min gjennom mange år i mine tidligere jobber, så vi kjenner hverandre godt, legger han til.

Da Land-Hagen begynte i Solar Norge i fjor, kunne han blant annet vise til fem års erfaring som area sales manager for Hikvision i Norge og Sverige, samt fem års erfaring som channel account manager for Sony i Norge og Danmark. Han startet yrkeskarrieren innen finans i SG Finans og Telia Finans.

– Solar har en stolt historie innen svakstrøm-markedet, som inkluderer ulike sikkerhetsprodukter. For disse vil Land-Hagen bli et knutepunkt, en kompetanseperson å støtte seg på. Det vil bli en av faktorene for vår fremtidige suksess innen sikkerhetsprodukter, sa Skovli i fjor høst.

Nå er Ole Morten Severinsen en annen faktor som også skal bidra til at Solar Norge vinner markedsandeler.

Kick-off til høsten

Her er Svein Haakon Land-Hagen sammen med Thomas Skovli da han i fjor høst ble ansatt for å lede sikkerhetssatsingen i Solar Norge. Skovli er direktør for forretningsutvikling.
Her er Svein Haakon Land-Hagen sammen med Thomas Skovli da han i fjor høst ble ansatt for å lede sikkerhetssatsingen i Solar Norge. Skovli er direktør for forretningsutvikling.

– Jeg blir en «teknisk selgende prosjektmann». Samtidig som jeg skal han kontakt med kundene innen sikkerhet i de store prosjektene som BID-avdelingen jobber med, skal jeg være i dialog med store kunder. Mye av innsatsen jeg kommer til å legge ned er langsiktig. Relasjonsbygging er viktig ute markedet, men også internt i Solar – både med hovedkontoret og de øvrige avdelingene, sier Severinsen.

– Vår fagenhet skal betjene både installatører og industrien. Ansettelsen av Ole Morten gjør at jeg først og fremst kan konsentrere meg om å ha de rette varene i sortimentet. Vi forbereder også en kick-off-turné til høsten som vil legge turen innom mange av våre lokale kontorer. Flere partnere vil også delta. I tillegg vil vi lage et teknisk treningsopplegg som skal inn i Solar-skolen. En viktig del av jobben min blir også å formidle lærdom og motivasjon til våre 14 avdelinger, sier Land-Hagen.

– Aktørene i sikkerhetsmarkedet og i el-grossistmarkedet er vært ulike. Når vi etter hvert lærer hverandre å kjenne, er jeg overbevist om at Solar Norge blir den selvfølgelige leverandør også innen sikkerhet, legger han til med et smil.

Powered by Labrador CMS