Lennart Alexandrie og Deniz Baykal i AR Media ser frem til Sectech, som allerede i mars er tilbake i Norge. Her fra vårens messe i Nova Spektrum.

Sectech tilbake allerede til våren

Allerede i mars er det duket for ny Sectech-messe i Nova Spektrum. Prosjektsjef Deniz Baykal lover å toppe årets suksess med en messehall full av nyheter. Det blir også to arenaer for faglig påfyll i form av foredrag og debatter.

Publisert

Besøksrekorden på 1.395 mennesker i 2022 var gledelig for alle utstillerne på Sectech. Også Deniz Baykal i arrangørselskapet AR Media er strålende fornøyd. Hun drømmer om at enda flere finner veien til Lillestrøm i 2023.

– Sectech starter 8. mars og varer i to dager. Nova Spektrum på Lillestrøm har ypperlig beliggenhet, og kommende messe blir i en annen hall enn i 2022. Det innebærer at vi får litt mer praktiske lokaler og bedre forutsetning til å bygge opp en messe som blir enda bedre enn før, sier Baykal.

Sluttbrukere

Sist var det 20 år siden Sectech ble arrangert for første gang. De første årene ble lokaler i Oslo sentrum brukt. I 2017 flyttet arrangementet til Lillestrøm. En samlet sikkerhetsbransje har applaudert valget, og sier at utbyttet av messa – med dagens beliggenhet – er langt større enn tidligere.

En viktig forklaring på nettopp det, er at utstillerne opplever økt tilstrømming av sluttbrukere. Av de 1.395 som besøkte 2022-messa, hadde 980 av dem ingen tilknytning til selskapene som stilte ut.

– Den nye utformingen av messeområdet på kommende Sectech vil gjøre hele arrangementet enda mer tiltalende enn før, lover Baykal.

Sist vår var det Sectech-rekord med 67 utstillere. Hun har allerede flere enn 50 påmeldte til arrangementet kommende vår.

– Jeg er overbevist om at det blir minst like mange utstillere i 2023. Bare vent å se, smiler Deniz Baykal.

Energisparing

I tillegg til at seminarscenen og nærmere 150 tilhørerplasser har direkte tilknytning til messehallen, vil også «Open forum» denne gangen være inntil i samme etasje. Lennart Alexandrie i AR Media er ansvarlig for seminardelen. Foreløpig har han ikke hele programmet klart, men sier at sikkerhetsbransjens muligheter til å levere mer enn bare sikkerhet vil bli et tema.

– Vi har en tittel i programmet som er «Beyound security». Det handler om at leverandørene av teknikk kan bidra med mer enn bare sikkerhet, sier han.

I den forbindelse blir det belyst hvordan intelligente kameraer, sensorer og ulike analyseverktøy kan brukes til ulike formål i varehandelen og i IoT-samfunnet for øvrig – blant annet i smarte bygg og byer.

– Det blir mange muligheter for kreative og dyktige sikkerhetsleverandører, sier Lennart Alexandrie.

– Vi håper å få noen av de globalt store entreprenørene til å fortelle om trender i sikkerhetsbransjen. Det blir også paneldiskusjon rundt perimetersikring, og James McHale fra Memoori kommer tilbake for å snakke om markedene for AI og IoT i smarte bygg. Det blir en faglig interessant seminardel som skal gi tilhørerne nyttig lærdom, sier Lennart Alexandrie.

Sectech arrangeres egentlig annethvert år. 2022-messa var på utur som følge av pandemien, men med 2023-arrangementet er AR Media i rute med tanke på sine øvrige Sectech-arrangementer i Sverige og Danmark.

Powered by Labrador CMS