Osmund Lillemo, Kjell Inge Oftedal, Roy Labahå Tuhus
Ser frem til å samarbeide: Osmund Lillemo - kommersiell avdelingssjef Securitas, Kjell Inge Oftedal - konsernsikkerhetssjef Clas Ohlson og Roy Labahå Tuhus - reail-direktør Securitas Technology har signert rammeavtale om sikkerhetsleveranser for årene som kommer.

Clas Ohlson velger Securitas

Alle manuelle og tekniske sikkerhetstjenester til Clas Ohlson i Norge skal heretter leveres av Securitas og Securitas Technology. På sikt satser kjeden på å bruke samme leverandør også i Sverige og Finland.

Publisert

Rammeavtalen som nylig ble inngått mellom Clas Ohlson og de to Securitas-selskapene omfatter foreløpig kontroll- og områdekontrolltjenester med manuelle tjenester, samt tekniske løsninger som innbruddsalarm, adgangskontroll, kameraovervåking og elektronisk varesikring. Også alarmstasjonstjenester og utrykning er inkludert i avtalen.

Pragmatisk løst

– For Clas Ohlson handler samarbeidet mye om å forenkle prosesser, sikre leveranser og standardisere systemer. Securitas tok denne utfordringen på en veldig god og pragmatisk måte. Nå i første omgang samler vi alle sikkerhetsleveransene i Clas Ohlson Norge til Securitas, men målsetningen på sikt er å kunne etablere en felles rammeavtale for hele Clas Ohlson konsernet med sine 221 butikker fordelt på Norge, Sverige og Finland sier konsernsikkerhetssjef Kjell Inge Oftedal, konsernsikkerhetssjef i Clas Ohlson.

Clas Ohlson åpnet nettopp en ny butikk i Kristiansand. Dette er den første Securitas har levert til etter at rammeavtalen ble signert. De skal også levere til de nye butikkene på Kolbotn og Notodden som åpner i høst. Da vil Clas Ohlson ha 94 butikker i Norge.

­– Når det gjelder kameraovervåking har vi valgt å gå for løsningen fra Ava. Innen varesikring bruker vi MTC, sier Oftedal.

Tidligere har Clas Ohlson hatt varesikring fra Gateway og kameraovervåking fra Hikvision.

Forenklet drift

Partene i avtalen vil naturlig nok videreutvikle og fornye de tekniske løsningene i fellesskap.

De tekniske løsningene vil være tilgjengelig for fjernservice og komponentovervåking, noe som har til hensikt å gi en raskere og mer effektiv service.

– I tillegg vil det være store økonomiske gevinster ved å kunne utføre mange av serviceoppdragene via fjernservicetjeneste. Den nye teknologien er cloud-basert, noe som øker sikkerheten og oppetiden på løsningene, heter det i en pressemelding.

Første gang

– Vi er stolte og ydmyke for å bli valgt som totalleverandør av sikkerhet til Clas Ohlson sine norske butikker, sier retail-direktør Roy Labahå Tuhus i Securitas Technology Norge.

– Vi har gjennom konstruktive diskusjoner med Clas Ohlson kommet frem til en avtale og løsninger som ivaretar butikkenes eksisterende og fremtidige sikkerhetsbehov på en god måte. Securitas har gjennom flere år vært leverandør av deler av sikkerhetsleveransene til Clas Ohlson i Norge, Sverige og Finland. Men dette er første gang hvor alle sikkerhetsleveranser for ett land samles i en total avtale, skriver Securitas pressemeldingen.

– Securitas er inne i en revolusjon når det gjelder tekniske leveranser, bruk av digitale rapporter og sammenstillinger, slik at kundene får en målrettet og presis tjenesteleveranse gjennom flere ledd, sier kommersiell avdelingssjef Osmund Lillemo.

Powered by Labrador CMS