Dinesh Singh og Tom Müller Pedersen
Restaurantsjef Dinesh Singh ved den nye Burger King-restauranten på Hvam er en av dem som Tom Müller Pedersen og kollegene i AlarmLink Oslo har montert alarmanlegg og sikkerhetskameraer hos. Han gleder seg over enkel styring av de nye sikringstiltakene.

Burger King bytter sikkerhetsutstyr:
– Halverer kostnadene

– Når det gamle utstyret er byttet ut, vil kostnadene til alarmanlegg og sikkerhetskameraer halveres for landets 95 Burger King-restauranter. Det sier driftsdirektør Øyvind Stumberg Christiansen. Leverandøren er AlarmLink Oslo AS.

I august er det to år siden Tom Müller Pedersen forlot kontorstolen i Skankontroll AS til fordel for etablering av installasjonsfirmaet AlarmLink Oslo AS.

– Jeg hadde det veldig bra gjennom 20 år i Skan-kontroll, men hvis jeg noen gang skulle bytte jobb – så var tiden inne da jeg nærmet meg 50 år. Valget har jeg aldri angret på. Jeg liker praktisk arbeid, sier han.

Allerede i mai i fjor ansatte Müller Pedersen sin første medarbeider. Arbeidsmengden var da blitt større enn han selv klarte å håndtere. Tidligere i år ble det behov for å ansette enda en montør. Alle tre er til daglig ute hos kunder.

– Jeg trives med montasjearbeid ute hos kundene. Erfaringene fra dette arbeidet gjør meg dessuten bedre rustet til å svare på tilbudsforespørsler. Derfor avlaster datteren min meg på kontoret, slik at jeg får vært mest mulig ute, sier han.

Landsdekkende

I sitt første hele driftsår omsatte AlarmLink Oslo AS for 4,6 millioner kroner. Overskuddet passerte 200.000 kroner. Det er et resultat Tom Müller Pedersen er godt fornøyd med.

– Målet mitt er at mine ansatte og jeg skal kunne leve av driften. Utover det har jeg ingen store økonomiske ambisjoner. Vi skal ha det moro, levere god kvalitet og drive sunn business, sier han.

En av grunnene til at AlarmLink Oslo AS fikk en flying start, er bestillingen som kom fra driftsdirektør Øyvind Stumberg Christiansen i King Food AS – selskapet bak Burger King-kjeden. Bestillingen har bidratt, og bidrar fortsatt, til en stor del av omsetningen.

– AlarmLink Oslo er landsdekkende, og ved behov støtter vi oss på søsterbedriftene AlarmLink AS i Østfold og AlarmLink Sør AS i Arendal. Vi har avtale med Stumberg Christiansen om å installere alarmanlegg og sikkerhetskameraer i restaurantene etter hvert som de gamle skal byttes ut, sier Müller Pedersen.

Tom Müller Pedersen og Øyvind Stumberg Christiansen
Tom Müller Pedersen i AlarmLink Oslo viser driftsdirektør Øyvind Stumberg Christiansen hvordan alarmen fra ukrainske Ajax fungerer. Snart er den i bruk i 95 Burger King-restauranter.

– Per i dag er King Food og Skan-kontroll våre to største kunder, legger han til.

Brukervennlig

– Da vi ønsket å teste ut en ny leverandør av alarm- og kameraanlegg, var AlarmLink Oslo en av kandidatene vi vurderte. Løsningene Müller Pedersen tilbød er prisgunstige og brukervennlige, sier Øyvind Stumberg Christiansen.

– AlarmLink har hittil byttet ut anleggene i cirka halvparten av restaurantene. Arbeidet videre skjer etter hvert som bindingstiden på det gamle utstyret avsluttes, legger han til. Kamerautstyret som brukes er fra Hikvision, levert gjennom Kamtek AS. Alarmanleggene fra Ajax leveres av Elotec.

– Med de nye anleggene opplever vi en brukervennlighet vi ikke har sett maken til. Det er svært raskt og enkelt å hente ut bilder fra sikkerhetskameraene hvis det har vært uønskede hendelser som legitimerer at vi ser på opptakene. Bildene lagres lokalt, og vi bruker sikkerhetskameraene proaktivt og reaktivt. I samarbeid med AlarmLink Oslo er vi bevisste på å begrense kamerabruken mest mulig, og konsentrere den rundt dører og betalingspunkter. Hensikten er å sikre bygningsmasse, inventar, varelager, ansatte og gjester, sier Stumberg Christiansen – og legger til:

– Også alarmanlegget fra Ajax betjenes veldig enkelt. Det er app-basert, og gjør det enkelt for restaurantsjefene – i sin egen telefon – å legge til eller fjerne brukere av alarmen fra appen. Brukerne kan slå av og på alarmen via sin egen app, men også fra betjeningspanelet på veggen om det skulle være mer hensiktsmessig.

Løsningsorienterte

Øyvind Stumberg Christiansen roser samarbeidet med AlarmLink Oslo AS. Han antyder at kjeden samlet sett halverer kostnadene knyttet til alarm og sikkerhetskameraer når installasjonen er ferdig.

– Besparelsene er viktig, men dialogen med leverandøren er også av stor betydning. Vi opplever kontakten med Tom og hans ansatte som veldig positiv. De er løsningsorienterte, og samarbeidet fungerer veldig bra. Det er full match mellom oss, sier Stumberg Christiansen.

Alarmsignalene fra Burger Kingrestaurantene går til Securitas Technology, tidligere Stanley Security.

Svakstrøm

– For AlarmLink Oslo er bestillingen til Burger King-restaurantene veldig viktig. Den gir oss betydelig sysselsetting, og er en verdifull referanse. Det viser seg at mange av de privatdrevne restaurantene i kjeden også vil benytte seg av våre løsninger, sier Müller Pedersen.

– Selv om Burger King-jobben er stor, har vi mange andre prosjekter vi jobber med. Samtidig er det også rom for flere oppdragsgivere, legger han til.

Som nevnt samarbeider AlarmLink Oslo med de to øvrige AlarmLink-selskapene. Samlet sett har de ti medarbeidere til å jobbe med svakstrøm.

Tom Müller Pedersen eier 49 prosent av AlarmLink Oslo AS. Resten av selskapet eies av AlarmLink AS, som østfoldingen Thomas Heieren Hansen står bak. Sistnevnte eier også halvparten av AlarmLink Øst AS i Arendal.

Powered by Labrador CMS