Administrerende direktør Rolf Gunnar Reisænen er strålende fornøyd med å få Nalka Invest som ny eier. Han mener det vil forsterke Certego sin strategi om å være totalleverandør innen sikkerhet.

Assa Abloy selger Certego

Assa Abloy selger Certego til investeringsselskapet Nalka Invest. – Dette er en eier som vil investere i utvikling og vekst, sier Rolf Gunnar Reisænen.

Publisert

– Dette er utelukkende positivt, sier administrerende direktør Rolf Gunnar Reisænen til Aktuell Sikkerhet.

I dag tidlig informerte han sine ansatte i Certego Norge om at Assa Abloy har solgt virksomheten til Nalka Invest AB. Salget omfatter også Certego i Sverige, Danmark og Finland. Totalt sett har Certego en årlig omsetning på cirka halvannen milliard kroner.

Certego har utgangspunkt i låsesmedfaget, men har de siste årene jobbet for å bli en totalleverandør av tekniske sikkerhetsløsninger.

I de fire landene er selskapet representert med cirka 70 avdelinger og cirka 1.200 ansatte. I Norge har Certego 18 avdelinger og cirka 320 ansatte.

Certegos argeste konkurrenter i Norge er Prosero og Låssenteret. Begge kjedene eies i hovedsak av svenske investeringsselskaper.

– Konkurrentene våre har eiere som viser villighet til å investere i utvikling og vekst. For Assa Abloy har vi vært en virksomhet litt utenfor hva som er deres kjerneområde, og dette har til en viss grad redusert viljen til å bruke penger for å utvikle Certego ytterligere, sier Reisænen.

Gjennom hele salgsprosessen har Assa Abloy spilt på Certego sin nordiske ledergruppe. Reisænen roser måten de har blitt inkludert på.

– Vi har møtt flere potensielle investorer. Gjennom dialog har vi fortalt hva vi tenker om fremtiden og de ulike investorene har informert oss om sine forventninger. En samlet vurdering gjør at Nalka Invest AB er den investoren som kan bidra best i fremtidens Certego. Vi skal drive akkurat som før, men i enda større grad bli en totalleverandør som beskytter eiendom og gir trygghet for mennesker, sier Reisænen.

– Forskjellen er at vi har fått nye eiere, og at muligheten vår for å kunne tilby riktige produkter til markedet øker, legger han til.

Certego skal fortsatt tilby produkter og løsninger fra Assa Abloy, men med eierskiftet vil det bli enklere for Certego å synliggjøre mangfoldet i produktporteføljen.

– Vi er en installasjonsvirksomhet mot sluttbruker, mens våre eiere frem til nå har utviklet, produsert og solgt løsninger innen lås og adgangskontroll. Assa Abloy vil fortsatt være en av våre viktigste leverandører, sier Reisænen.

– Det er gledelig at Certego og selskapets ansatte får en engasjert og erfaren eier i Nalka Invest, som kan gi virksomheten et nytt hjem hvor fremtidens muligheter skapes, kommenterer VD og konsernsjef Nico Delvaux i Assa Abloy.

Powered by Labrador CMS