Gleden er stor hos Bravida Fire & Security i Trondheim etter tildelingen fra Sykehusinnkjøp HF. Her representert ved (f.v.) serviceleder Terje Haugen innen lås og beslag, serviceleder Håvard Wold innen sikkerhet og avdelingsleder Bjørn Stamnes.

Sykehusinnkjøp velger Bravida Fire & Security

Sikkerhetsavdelingen hos Bravida Fire & Security i Trondheim er tildelt tjenesteavtaler fra Sykehusinnkjøp verdt nærmere 15 millioner kroner. I de neste årene skal de levere lås og beslag til St. Olavs hospital og Helse Nord-Trøndelag, samt adgangskontroll til førstnevnte.

Publisert

Kontrakten som Bravida Norge om kort tid signerer med Sykehusinnkjøp HF, baserer seg på to deltilbud:

Deltilbud 1: Lås og beslag ved St. Olavs Hospital (Trondheim, Orkdal og Røros) og Helse Nord-Trøndelag (Levanger og Namsos).

Deltilbud 2: Adgangskontroll ved St. Olavs Hospital (Trondheim, Orkdal og Røros).

Kontraktsperioden strekker seg over to år, med muligheter til forlengelse i ytterligere to år.

– Vi er veldig fornøyde. Langsiktige kontrakter som dette bidrar til forutsigbarhet, sier avdelingssjef Bjørn Stamnes ved Bravida Fire & Security Norge i Trondheim.

Optimismen knyttet til kontraktstildelingen gjør at Bravida Fire & Security vil satse mer enn før nordover i Trøndelag.

– Tildelingen fra Sykehusinnkjøp viser at det går an å vinne kontrakter uten å dumpe priser. Vi takker generelt nei til prosjekter som ikke gir fortjeneste, og satser i stedet på kompetanse og kvalitet. At vi nå skal levere til St. Olavs Hospital og Helse Nord-Trøndelag bekrefter at vi lykkes med strategien vår om å finne løsninger til det beste for kunden gjennom et godt samarbeid. På den måten bidrar vi også til verdiskapning hos dem, sier Stamnes.

Han viser til at sikkerhetsavdelingen i Trondheim har hatt en omsetningsvekst fra 6o millioner kroner til 80 millioner kroner de siste fire årene.

– Også det bekrefter at vi gjør noe riktig i vår satsing på at kvalitet og kompetanse er viktigere enn pris, smiler han.

I dag jobber 37 personer i sikkerhetsavdelingen i Trondheim. Kontrakten med helseforetakene vil trolig ikke utløse nyansettelser.

– Vi har allerede rigget oss for vekst i årene som kommer. Gjennom rekrutteringsprosessen i den forbindelse har det vært gledelig å se at det den siste tiden er blitt enklere å rekruttere folk med god teknisk kompetanse sammenlignet med tidligere. Vi opplever å bli kontaktet av teknikere som føler at dagens arbeidsplass er utsatt som følge av korona-pandemien, og at de derfor ønsker seg inn i en stor og trygg organisasjon, sier han.

Når det gjelder serviceavtalen for adgangskontroll ved St. Olavs hospital, var Bravida eneste tilbyder. Det skyldes trolig at systemet som brukes der er Integra, et produkt som er utviklet av Bravida.

I konkurransen om serviceavtalen for lås og beslag deltok fem leverandører. Pris ble vektet med 70 prosent, mens resten ble vektet på kvalitet.

Tre av tilbyderne hadde lavere pris enn Bravida, men sistnevnte ble likevel valgt.

Slik ble de fem tilbyderne rangert når det gjelder pris:

Dormakaba (7 poeng), Certego (6,9 poeng), Låssenteret (6,78 poeng), Bravida (6,71 poeng) og Beslag Consult (6,31) poeng.

Slik ble de fem tilbyderne rangert når det gjelder kvalitet:

Bravida Norge (3 poeng), Dormakaba (1,29 poeng), Certego (1,14 poeng), Låssenteret (0,96 poeng) og Beslag Consult (0,72 poeng).

Summen av pris- og kvalitetspoeng gir følgende totalrangering:

1 Bravida

2 Dormakaba

3 Certego

4 Låssenteret

5 Beslag Consult

– Bravida Norge AS kunne tilby en mer effektiv serviceorganisasjon med personell på alle lokasjonene. Dette punktet ble som oppgitt vektet vesentlig høyere enn andre evalueringskrav. Dette gjorde at Bravida også kunne tilby vesentlig lavere responstid enn konkurrerende tilbydere, heter det i tildelingsbrevet fra Sykehusinnkjøp.

– Å bli vektet så høyt når det gjelder kvalitet, i sterk konkurranse med de øvrige tilbyderne, gjør oss ydmyke. Samtidig er vi innstilt på å levere enda bedre enn kundens forventninger, sier Bjørn Stamnes.

Powered by Labrador CMS