Etter en anbudskonkurranse har Sykehuset Østfold, med bistand fra Sykehusinnkjøp bestemt seg for hvem som skal levere låg og beslag de kommende årene.
Etter en anbudskonkurranse har Sykehuset Østfold, med bistand fra Sykehusinnkjøp bestemt seg for hvem som skal levere låg og beslag de kommende årene.

Ny leverandør av lås og beslag

Fire selskaper konkurrerte om leveransen av «mekanisk og el-mekanisk lås og beslag» til Sykehuset Østfold. To av tilbyderne fikk delta i finalen. Avtalen er verdt cirka fire millioner kroner årlig.

Publisert

Kvalitet ble vektet med 60 prosent da Sykehusinnkjøp, på vegne av Sykehuset Østfold, gjennomførte anskaffelsen «mekanisk og el-mekanisk lås og beslag». Leveransen har en varighet på to år, med mulighet for forlengelse i maksimalt to år.

Både Bravida og Certego, som var de to finalistene, ble vurdert som gode på nevnte tildelings-kriterium. Likevel trakk Certego det lengste strået med ti poeng mot Bravidas 8,85 poeng når det gjaldt kvalitet.

I prisberegningen var Bravida litt mer beskjedne enn Certego, og oppnådde ti poeng mot konkurrentens 8,72. Dette var imidlertid ikke nok for Bravida til å sikre seg den prestisjetunge avtalen.

Totalt oppnådde Certego en gjennomsnittlig score på 9,49. Bravida endte på 9,31.

– Tilbudet fra Certego er vurdert til å ha den beste og mest detaljerte beskrivelsen over hva som inngår i service på Sykehuset Østfolds ulike typer dørautomatikk. Videre har Certego lagt ved dokumentasjon på at de oppfyller FG-201:2, noe Bravida ikke har, heter det i tildelingsbrevet.

Certego har ifølge Sykehusinnkjøp også kortest leveringstid på produkter. De er i tillegg ansett å ha den beste forklaringen på hvordan de skal opptre som rådgiver for Sykehuset Østfold.

Det er også lagt vekt på prosjektplanen som Certego har lagt ved tilbudet sitt, samt at de har presentert en ryddig og detaljert leveranseplan fra bestilling til gjennomføring. Det anses også som fordelaktig at Certego tilbyr egenproduserte systemnøkler.

De to selskapene som ble avvist før finalen er Låssenteret og Lexow Låsservice.

Powered by Labrador CMS