Caverion satser på ICT levert av Bjarte Hatlenes (t.v.) i Focus Security. Forretningsutvikler Ingar Jentoftsen og produktutvikler Ronny Sæther, begge Caverion, gleder seg til samarbeidet.
Caverion satser på ICT levert av Bjarte Hatlenes (t.v.) i Focus Security. Forretningsutvikler Ingar Jentoftsen og produktutvikler Ronny Sæther, begge Caverion, gleder seg til samarbeidet.

Caverion satser på ICT-plattform:
– Sikker og brukervennlig

Caverion Norge har lenge ønsket å tilby en forenklet og mer brukervennlig sikkerhets-plattform. Etter nærmere ett års kvalitetssikring bestemte de seg for å satse på ICT fra Focus Security.

Publisert

– Jeg har vurdert ulike plattformer fra flere produsenter, og vraket én etter én. Etter å ha studert og testet ICT gjennom litt over ett år, konkluderte vi med at den New Zealand-produserte sikkerhetsplattformen ikke bare er sikker – produktet er også svært brukervennlig. Vedlikeholdskostnadene er lave, og antall lisenser det kreves betalt for er begrenset sammenlignet med andre systemer. Det er også mulig å betjene ICT via en kostnadsfri mobil-app, sier produktutvikler Ronny Sæther i Caverion Norge.

Første september introduserte han ICT for de ansatte på samtlige 50 steder hvor Caverion er representert i Norge.

I Norge er det Focus Security i Sandefjord som er distributør. Aktuell Sikkerhet har tidligere omtalt den åpne og programmerbare sikkerhets-plattformen fra ICT. Økt sikkerhet og bedre kontroll er argumenter vi har fått fra aktører som allerede bruker plattformen, blant annet til adgangskontroll, alarm og bygningsautomasjon.

– Våre teknikere og kundene som har deltatt i pilotprosjekter under testingen, gir uttrykk for at dette er et meget enkelt system å programmere og koble opp. Det finnes to versjoner, en webbasert og en med servertilknytning, sier Sæther.

Overraskende bra

Caverion Norge har i mer enn 20 år hatt integrasjonsplattformen Lenel Onguard i sin portefølje. Også denne brukes til innbruddsalarm, adgangskontroll og bygningsautomasjon.

– Vår satsing på Lenel Onguard blir uforandret, men i markeder hvor det produktet blir for komplisert eller for dyrt vil ICT være et naturlig alternativ. ICT er velegnet helt ned til en og to dører, men har ubegrenset kapasitet oppover. Plattformen er godkjent i henhold til FG grad 4, sier Ronny Sæther.

Gjennom sin testing av den nye plattformen mener han å ha dokumentert at systemet er svært stabilt.

– Jeg har også gått bak systemet og testet den supporten som finnes. Resultatet er overraskende bra, sier Sæther.

Sæther har laget en egen guide til alle teknikerne i Caverion. Fredrik Mathisen Samuelsen i Kristiansund er en av teknikerne i selskapet som har levert ICT til en pilotkunde. Han bekrefter det Sæther sier om både anvendelighet og hvor lite krevende det er å klargjøre plattformen for kundenes behov.

Avdelingsleder Thomas Jensen ved Intersport i Kristiansund sier til Aktuell Sikkerhet at han er strålende fornøyd etter å ha brukt ICT i fire uker.

– Det har ikke vært noen problemer. Alt fungerer upåklagelig. Hvis jeg skal ønske meg noe, så måtte det være en enklere måte å registrere brikkene på for oss som har to systemer i ett anlegg. Dette handler ikke om mer enn sekunder, sier han.

Forretningsutvikler Ingar Jentoftsen i Caverion understreker at beslutningen om å satse på ITC er viktig for Caverion.

– Hvis vi skal vinne markeder, kan vi ikke satse bare på ett system. For vår prosjektorganisasjon, som tidligere har vært nødt til å søke bistand internt, kan de nå selv kalkulere, beregne og levere i henhold til kundenes forespørsel innen totaltekniske entrepriser. Med Caverion sitt store engasjement for smarte bygg, er ICT dessuten perfekt med tanke på at man via plattformen kan drifte all teknikk i et bygg, sier han.

Stort potensiale

For Focus Security i Sandefjord er Caverions beslutning om å ta inn ICT av stor betydning. I snart to år har daglig leder Bjarte Hatlenes jobbet for å knytte til seg en stor og nasjonal systemintegrator. Det er godt over ett år siden han konsentrerte seg om Caverion.

– For både meg, Focus Security og ICT i New Zealand er dette viktig. Med alle avdelingene Caverion har i Norge er potensialet stort. Caverion er også representert i andre nordiske land, hvor vi også kan selge ICT, sier Hatlenes.

– Jeg vil berømme samarbeidet med Ronny Sæther og Caverion når det gjelder teknisk kunnskap og åpenhet i prosessen rundt valg av mitt system, legger han til.

Focus Security har eksistert som teknologidistributør i mer enn 20 år. Som en liten aktør har Hatlenes utfordret de store innen lås, sikkerhet, elektro og data.

Det var sommeren 2019 at jeg fikk en ide om å lansere en helt ny securityplattform. Jeg ville finne en plattform med et så komplett system som markedet hadde spurt etter lenge. Grundige analyser av flere systemer gjorde at jeg landet på ICT. Hovedkontoret på New Zealand satte meg i kontakt med islendingen Jon Jorundsson som er salgsdirektør for ICT EMA. Han var allerede på leting etter en distributør i Norge, og vi fant tonen, sier Hatlenes.

Powered by Labrador CMS