Etter litt over to år i Dahua går Morten Villadsen over til glassbransjen, nærmere bestemt Glaseksperten.
Etter litt over to år i Dahua går Morten Villadsen over til glassbransjen, nærmere bestemt Glaseksperten.

Går fra kamera til glass

Morten Villadsen som de siste årene har representert Dahua i Norge, forlater nå den kinesiske kamera-produsenten til fordel for ny jobb hos Glaseksperten.

Publisert

Morten Villadsen har jobbet ut fra Dahua sitt kontor i København. Før koronapandemien stanset mulighetene til å reise, brukte han mye av sin tid i Norge. Han har også ansvaret for virksomhetens aktiviteter på Island.

– Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Glaseksperten startet som en liten og lokal glassmester-virksomhet i Hjørring i 1990. 31 år senere har virksomheten vokst seg stor og teller nå 230 ansatte. Produksjonslokalene for glass strekker seg over hele 20.000 kvadratmeter, mens virksomhetens dør- og vindusproduksjon foregår i lokaler på nesten 11.000 kvadratmeter, sier Morten Villadsen.

Et av argumentene for at han velger å gå fra teknologiselskapet Dahua til Glaseksperten, er at sistnevnte har et stadig økende fokus på digitalisering.

Nå ønsker Dahua å realisere sin plan om å ha en fast representant i Norge.

Gode relasjoner

– Jeg overleverer et norsk Dahua-marked som er i toppform til min etterkommer. Dahuas markedsandel er stigende, takket være våre gode partnere og distributører som hver dag skaper nye muligheter. Jeg kommer til å savne dem alle, sier Villadsen.

De norske distributørene han sikter til er GDX, Elkotek, Detec og CBK Distribusjon.

– Gjennom litt over to år i Dahua har jeg fått mange gode relasjoner i Norge. Jeg håper våre veier krysses igjen, sier han.

Den som inntil videre overtar det norske markedet etter Morten Villadsen, er Lars Ritt Berthelsen. Han er i dag director of Nordic channel sales i Dahua Technology.

Opplæringssenter

Lars Ritt Berthelsen sier at Dahua har et ønske om å ansette en egen representant i Norge.
Lars Ritt Berthelsen sier at Dahua har et ønske om å ansette en egen representant i Norge.

– Jeg har bistått Morten Villadsen i Norge, og ser nå frem til å overta den daglige driften frem til vi forhåpentligvis får på plass en fast representant i Norge. Vi har fire distributører og en rekke forhandlere i Norge som gjør en allerede gjør en kjempejobb, sier Lars Ritt Berthelsen.

Han understreker at det er viktig for Dahua å formidle kompetanse via opplæringssenteret i København – enten gjennom fysisk tilstedeværelse eller digitalt. På den måten kan distributører og forhandlere holde seg oppdatert på de mulighetene som ligger i Dahuas produkter.

– Vi er hele tiden på jakt etter dyktige mennesker å samarbeide med. Målet vårt er å ansette en person i Norge som kan følge opp og øke vår posisjon i markedet, legger han til

Berthelsen var fra 2000 til 2006 sales manager i Sikringsteam ApS. De neste seks årene var han branch manager i Abus Security Center ApS. I perioden fra 2012 og tre år fremover var han salgssjef for Skandinavia i Abus Gruppen AS, før han var en kort periode var innom Dancover AS. Etter ett år der, begynte han i Lemvigh-Müller hvor han var security advisor frem til han ble ansatt i Dahua i januar 2019.

Powered by Labrador CMS