Fra låsesmedtreffet 2024
Produktmarkedssjef Per Hammarstrøm (t.v.) i Dormakaba forteller om den nye sylinderen Pextra Q til deltakerne på låsesmedtreffet 2024. Bak til venstre og helt til høyre følger landssjef og sjef for partnersalg, henholdsvis Ståle Hamnvik og Odd-Harald Danielsen, nøye med på lanseringen.

Dormakaba-lansering:

En sylinder for flere generasjoner

Dormakaba lanserte lørdag nye sylindre med unike funksjonaliteter. Pextra Q ble avduket under det store låsesmedtreffet på Lillehammer.

Publisert

– Mister du en nøkkel, så kvitterer du den bort med nøkkel nummer to. Den første mister funksjonaliteten sin i det øyeblikket den nye nøkkelen brukes i sylinderen. Dermed elimineres faren for at den som eventuelt finner den mistede nøkkelen skal kunne misbruke den.

Det sier teknisk produktsjef Lars Lindblom og produktmarkedssjef Per Hammarstrøm i Dormakaba.

Deponikanal

Lars Lindblom og Per Hammarstrøm
Teknisk produktsjef Lars Lindblom og produktmarkedssjef Per Hammarstrøm i Dormakaba er stolte av de unike mulighetene som Pextra Q gir.

Til hver sylinder er det mulig å ha tre generasjoner nøkler. I tillegg er det mulig å ha to generasjoner med hovednøkler.

– Når neste generasjon nøkkel tas i bruk, flyttes en delestift ned i sylinderens deponikanal. Omstillingen fra generasjon til generasjon skjer mekanisk, sier Lindblom og Hammarstrøm.

Verken de to svenskene eller deres norske Dormakaba-kolleger kjenner til at det finnes tilsvarende sylindre i Norge, men de vet at Assa Abloy er i det svenske markedet med en løsning som ligner Pextra Q Flex.

Unik kombinasjon

Pextra Q Flex finnes både i ovale og runde sylindere.

– Det unike med Pextra Q er at den kan kombinere flex og servicefunksjon. Ved hjelp av en liten knapp settes sylinderen i servicefunksjon slik at håndverkeren eller rengjøringspersonale kan låse seg inn med sin nøkkel, sier Lindblom og Hammarstrøm.

Tidligere denne måneden presenterte Dormakaba sin nye brannsikre batteri-back-up. 

Powered by Labrador CMS