Hans Helmenbakken gleder seg over at svenske RCO har sikret seg aksjemajoriteten i Easy Access AS. – De vil hjelpe oss med å ta selskapet til nye nivåer, sier Easy Access-sjefen Hans Helmenbakken.
Hans Helmenbakken gleder seg over at svenske RCO har sikret seg aksjemajoriteten i Easy Access AS. – De vil hjelpe oss med å ta selskapet til nye nivåer, sier Easy Access-sjefen Hans Helmenbakken.

RCO kjøper Easy Access:
Antall ansatte økes med tysk og amerikansk satsing

Norske Easy Access AS får svenske RCO Security som majoritetseier. Gründer-selskapet, som leverer biometriske og elektroniske låse- og sikkerhetsløsninger, jobber nå for å komme inn i Tyskland og Amerika.

Publisert

Easy Access, som retter seg mot forbrukermarkedet, ble etablert i 2009 av Hans Helmenbakken og Dennis Jørgensen.

Selskapet har hovedkontor på Gran, samt en dansk avdeling sju mil utenfor København. I Norge er det per i dag fem ansatte, mens det i Danmark er seks ansatte. Samlet årsomsetning ligger på cirka 40 millioner svenske kroner.

Hittil er det i hovedsak danske og norske forbrukere som kjenner produktene fra Easy Access AS. Så fort den pågående utviklingen av produkter tilpasset det tyske og amerikanske markedet sluttføres, vil Easy Access også satse i disse landene.

– Etablering i Tyskland og Amerika bidrar i seg selv til at vi trolig kan doble antall ansatte i løpet av kort tid. RCO sitt aksjekjøp sikrer kapital som gjør det mulig å satse i enda flere markeder, blant annet i Sverige. Teknologien som vi har utviklet kan enkelt tas videre til nye land, sier administrerende direktør Hans Helmenbakken i Easy Access AS.

Easy Access AS vil fortsette som eget selskap, men Helmenbakken ser for seg et nyttig samarbeid med RCO der de to aktørene kan finne synergier av hverandres drift.

– Fra starten har Easy Access fokusert på kvalitet og design. Selskapet hadde tidlig fokus på integrering i det smarte hjemmet. Easy Access var den første på markedet med elektroniske dørlåser for private hjem. Selskapet har siden starten levert over 150.000 låser til forbrukere rundt om i Skandinavia, heter det i en pressemelding.

Hans Helmenbakken omtaler veksten til Easy Access som enorm:

– Easy Access AS er det nordiske selskapet med lengst erfaring innen elektroniske dørlåser. Vi har siden starten utviklet dørlåser spesielt tilpasset det nordiske klimaet og standardene. Det forventes betydelig vekst de neste årene. Med RCO på eiersiden har vi nå større muligheter enn før til å øke markedsandelene og utnytte potensialet i våre innovative produkter.

Han forklarer veksten for digitale låser til forbrukermarkedet med blant annet Internet of Things og smarte hjem.

Administrerende direktør Fredrik Sidhagen i RCO Security AB ser synergier rundt utvikling, produksjon og ekspansjon. – Vi ser frem til å bidra i utviklingen av Easy Access, sier han.
Administrerende direktør Fredrik Sidhagen i RCO Security AB ser synergier rundt utvikling, produksjon og ekspansjon. – Vi ser frem til å bidra i utviklingen av Easy Access, sier han.

– Låser er en viktig komponent for å øke bekvemmeligheten ved for eksempel levering av tjenester og produkter i hjemmet. Når disse trendene blir sterkere, parallelt med at elektronisk handel øker, forventes markedet for digitale låser å vokse kraftig de neste årene.

Svenske RCO Security AB, som har datterselskapet RCO Security AS i Norge, eies av Axel Johnson-konsernet. De har gjennom mange år utviklet og solgt adgangskontroll- og sikkerhetsløsninger.

– Oppkjøpet av Easy Access er strategisk. Vi når ut til et helt nytt kundesegment med enormt vekstpotensial, og tilfører kompetanse rundt sikkerhetsløsninger til forbrukermarkedet. Det øker også vår nordiske tilstedeværelse, sier administrerende direktør Fredrik Sidhagen i RCO Security AB.

– Easy Access passer godt inn i RCO sin vekststrategi og portefølje av fremtidige løsninger for tilgjengelige og digitale eiendommer, legger han til.

Powered by Labrador CMS