Kenneth Furesund og Svein H. Dahle overtar GK Sikkerhet fra nyttår. Selskapet, som får nytt navn, skal gi de ansatte mulighet til eierskap.
Kenneth Furesund og Svein H. Dahle overtar GK Sikkerhet fra nyttår. Selskapet, som får nytt navn, skal gi de ansatte mulighet til eierskap.

Overtar GK Sikkerhet

Tre år etter at GK Norge etablerte GK Sikkerhet, går selskapene hver sin vei. Svein H. Dahle og Kenneth Furesund skal overta og lede GK Sikkerhet som et rendyrket sikkerhetsselskap – under nytt navn.

Publisert

Selv om GK Norge og GK Sikkerhet skiller lag, vil de fortsatt ha et utstrakt samarbeid. Som leder ser Svein H. Dahle tilbake på det siste års omrokkeringer som utfordrende, men nødvendig. Nå er ser han optimistisk på fremtiden, og gleder seg til å ta fatt på en ny epoke.

– Hva blir navnet på det nye selskapet?

– Det er foreløpig hemmelig. Virksomheten starter under nytt navn 1. januar 2021. Det er viktig for meg å understreke at dette er et selskap der de ansatte også skal få bli med på eiersiden. Det mener vi at er en betydelig motivasjonsfaktor, sier han.

Store kontrakter

Våren 2017 omtalte Aktuell Sikkerhet nyheten om at GK Norge skulle satse innen sikkerhet. Svein H. Dahle ble ansatt som administrerende direktør, og han ansatte kort tid etterpå etter sin tidligere kollega Kenneth Furesund. Begge hadde bakgrunn fra blant andre Certego. Etter den tid økte antall ansatte, og flere oppkjøp ble planlagt. Kjøpet av Jotel AS, med sine sju ansatte, er det eneste som ble realisert.

GK Sikkerhet, med hovedkontor i Oslo og avdelinger i Hamar, Sandnes, Bergen, Trondheim og Drammen, ble kort tid etter etableringen en Assa Abloy-partner. En av mange store kontrakt-signeringer som de er stolte av, er den som omfatter adgangskontroll i Eidsvoll kommune. Anbudet ble gjennomført i form av den da nye typen konkurranse som kalles Best Value Procurement (BVP).

Administrerende direktør Rune Hardersen i GK Norge ønsker Svein H. Dahle (t.v.) og Kennet Furesund (t.h.) lykke til med egen satsing på GK Sikkerhet.
Administrerende direktør Rune Hardersen i GK Norge ønsker Svein H. Dahle (t.v.) og Kennet Furesund (t.h.) lykke til med egen satsing på GK Sikkerhet.

Feil tidspunkt

Jan Arild Wathne trådte inn som administrerende direktør i GK Norge noen måneder før GK Sikkerhet ble etablert i 2017. Etter den tid har GK Norge flere ganger byttet toppleder.

– Vi var helt klart på riktig sted da vi startet i 2017, men tidspunktet for satsingen var langt fra optimal, sier Svein H. Dahle i dag.

Den gang var det et mål, innen 2022, å doble den samlede GK-omsetningen som da hadde passert fem milliarder kroner i Norge, Sverige og Danmark. Dette målet er selskapet langt unna å nå.

Ny strategiperiode

– GK er inne i en ny strategiperiode med ny ledelse som fokuserer på lønnsomhet foran vekst i alle deler av kjernevirksomheten. GK har i Norge gjort nødvendige tilpasninger i elektro- og rørselskapene. Vi erkjenner at vi ikke var rigget for den ambisiøse vekststrategien som det ble lagt opp til da vi også satset på sikkerhet, sier Rune Hardersen – som i dag er administrerende direktør i GK Norge.

– Vi har derfor blitt enige om at det er bedre at Svein og hans team får videreutvikle GK Sikkerhet på egne bein. Vi kommer til å ha et utstrakt og tett samarbeid om både eksisterende og nye kunder, legger han til.

– Når situasjonen ble som den ble, er vi fornøyde med avtalen om å skille lag. GK Sikkerhet vil fortsatt jobbe knallhardt for å foredle vårt unike fundament av kompetanse og løsninger, og vi skal være et rendyrket sikkerhetsselskap som før. Våre ambisjoner om å levere innovative og fremtidsrettede sikkerhetsløsninger på landsbasis – i alle typer yrkes- og formålsbygg – står definitivt ved lag, sier Svein H. Dahle.

Ledende selskap

GK Sikkerhet har gjennom det siste året hatt fokus på effektiv og lønnsom videreutvikling. Et av virkemidlene for å gå fremtiden styrket i møte, er å samlokalisere sikkerhetsavdelingen i Drammen med Oslo. Avdelingene i Trondheim og Bergen slås av forretningsmessige årsaker sammen med GK Elektro.

Overtakelsen av GK Sikkerhet skjer ved årsskiftet. Den nye virksomheten vil da operere ut fra Oslo, Innlandet og Rogaland.

Svein H. Dahle omtaler den siste tiden som krevende, blant annet fordi antall ansatte måtte reduseres.

– Med de endringene som er gjennomført ser vi positivt på fremtiden. Fra nyttår vil vi være cirka 20 ansatte. Vi har knyttet til oss ulike partnere på låsesmed- og elektroinstallasjonssiden, deriblant GK Elektro. Vi har flere store og spennende prosjekter som starter opp i 2021. Dette er leveranser til både nybygg, rehabilitering og rammeavtaler, sier han.

– Vi ser frem til å følge Svein og hans dyktige team videre, både som en solid samarbeidspartner og som et ledende selskap innen sitt felt, sier Rune Hardersen.

Powered by Labrador CMS