Anders Nygren, Ståle Brastad og Ludvig Vestin gleder seg til å rulle ut produktene fra Malux Solutions i det norske markedet.
Anders Nygren, Ståle Brastad og Ludvig Vestin gleder seg til å rulle ut produktene fra Malux Solutions i det norske markedet.

Svensk satsning i Norge

Malux Solutions jobber for å få fotfeste i det norske markedet. Svenskene, som har fått med seg Tom Løkken Møklegaard på laget, har blant annet porttelefoni og adgangskontroll i sortimentet.

Publisert

Malux Norge AS er det formelle navnet på selskapet som svenske Malux AB etablerte i Norge gjennom siste halvdel av 2019. Selskapet markedsføres under navnet Malux Solutions, akkurat som sine søsterbedrifter Malux Sweeden AB, Malux Finland Oy og Malux East ltd (Baltikum).

Malux Solutions har til sammen 100 ansatte i de tre sistnevnte selskapene. Malux AB eies 100 prosent av JS Companies AB.

– Vi har levert elektroniske løsninger for eiendom, kommunikasjon og infrastruktur siden 1972, opplyser konsernsjef Anders Nygren.

Til det tradisjonelle sikkerhetsmarkedet er det spesielt porttelefoni og adgangskontroll Malux kan skilte med. Men de er også store på eksplosjonsbeskyttet elektrisk utstyr og nødbelysning, samt kommunikasjonsutstyr til tog og tunge kjøretøy.

Den sist-ansatte i det norske selskapet er Tom Løkken Møklegaard som kommer fra Proxll. Der hadde han ansvaret for brannalarmsystemer. I 19 år, før han begynte i Proxll, jobbet han med brannalarm og nødlys i Schneider Electric.

Tom Løkken Møklegaard går fra Proxll til Malux Solutions. Brannalarm og nødlys er to av fagfeltene han har jobbet mye med.
Tom Løkken Møklegaard går fra Proxll til Malux Solutions. Brannalarm og nødlys er to av fagfeltene han har jobbet mye med.

I en pressemelding hevdes det at Malux gjennom 30 år har blitt en av de sterkeste leverandørene på nødlys i Sverige.

– Vi har et pålitelig varemerke som fra før har gitt oss et godt omdømme i Sverige, Finland og Baltikum, sier business development manager Ludvig Vestin.

Han kom til Malux Norge AS fra en stilling i treningssenterkjeden Sats hvor han var digitalutvikler.

Ståle Brastad er også ansatt som forretningsutvikler i Malux Solutions.

– Med Vestin og Brastad i roller som forretningsutviklere ser vi frem til å bygge opp Malux Solutions som et like sterkt varemerke i Norge som i de øvrige landene hvor vi er representert, sier Anders Nygren.

Han understreker at de er glade for også å ha fått med seg Tom Løkken Møklegaard.

– Tom bidrar med solid kompetanse og er en dyktig mann på mange områder. Vi gleder oss til å samarbeide med ham, sier Vestin.

Powered by Labrador CMS