Låssenteret ansetter driftsdirektør

Skal Låssenteret klare å passere en milliard kroner i omsetning i løpet av to år, ser Ståle Raa behov for å omorganisere. Ett av trekkene er å hente Stig Falk inn til lederteamet som driftsdirektør.

Publisert
Stig Falk rykker opp som driftsdirektør i Låssenteret.

Stig Falk er i dag avdelingsleder for Låssenterets to avdelinger i Stavanger. Han erstattes henholdsvis av Paul Espen Bakken i Marvik og Tommy Luland i Stavanger. Driftsdirektørstillingen som Falk skal inn i, er nyopprettet.

– Stig kommer med dette inn i ledelsen og skal spesielt ha fokus på tiltak som skal bidra til å løfte driftsresultatet til 20 prosent. Stig har en solid og bred erfaring fra alle sider av vår bransje, og med hans utpregede fokus på driftskultur vil markedet merke at vi differensierer oss fra våre konkurrenter, sier konserndirektør Ståle Raa - og legger til:

– Med den størrelsen vi har nå – og den veksten vi skal ha fremover – er det avgjørende å ha stålkontroll i hele driften og i alle avdelinger. Vi har en desentralisert styringsmodell med stor lokal frihet, noe som innebærer ekstra utfordringer i driftsorganisasjonen.

Selskapets ansatte ble informert om de organisatoriske justeringene tirsdag ettermiddag. Administrerende direktør Odd Harald Danielsen fortsetter som før.

– Vi skal bort fra løsningen med en person som ansvarlig for flere avdelinger. I tillegg til at dette skjer i Stavanger nå, får omorganiseringen også følger for avdelingene i Bergen. Der er driftsleder Helge Aadland etter hvert tiltenkt rollen som avdelingsleder for Bergen Søreide. På den måten får begge Bergens-avdelingene, Åsane og Søreide, en selvstendig og sterkere drift lokalt, sier Raa.

Geir Boge fortsetter som avdelingsleder for Bergen Åsane.

Konserndirektør Ståle Raa rigger Låssenteret til ytterligere vekst. Minst en milliard kroner i omsetning er målet om to år.

– Den norske låsesmedbransjen har behov for en frittstående aktør som en motvekt til de store produsentene og leverandørene som dominerer. Vekst er ikke vanskelig i seg selv. Det er å sikre en god kultur, og å få med seg organisasjonen mens den vokser, som er det virkelige svennestykket. Alle de dyktige medarbeiderne som jeg har med på reisen gjør dette enklere, legger han til.

Låssenteret er ifølge Raa landets største privateide aktør innen lås, beslag, adgangskontroll og sikkerhetsløsninger.

For 2021 har Låssenteret budsjettert med en omsetning på cirka 620 millioner kroner. Ambisjonen er å passere en milliard kroner i omsetning i løpet av to år. Per i dag har Låssenteret 28 avdelinger og cirka 300 ansatte. Det svenske oppkjøpsfondet Procuritas har den største eierandelen i selskapet. Ståle Raa og mange av de ansatte har også eierskap i gründerbedriften.

Powered by Labrador CMS