Ståle Raa gleder seg over kjøpet av Låsmester Vest – og er imponert over resultatet selskapet har hatt de siste årene.
Ståle Raa gleder seg over kjøpet av Låsmester Vest – og er imponert over resultatet selskapet har hatt de siste årene.

Smiler bredt etter oppkjøp på Sør-Vestlandet

Låssenteret kjøper Låsmester Vest i Egersund. Virksomheten forventer å omsette for ti millioner kroner i år, og det forventes vekst i årene som kommer.

Publisert

Låsmester Vest, med sine fire ansatte, omsatte i fjor for opp mot 5,7 millioner kroner. I 2016 var omsetningen på 3,5 millioner kroner. Dersom forventningene om en omsetning på ti millioner kroner i år slår til, innebærer det en betydelig økning fra i fjor.

Resultatet før skatt i 2017 og 2108 lå på nesten en million kroner, mens det i 2019 var på 700.000 kroner.

– Med dette oppkjøpet fortsetter vi den utviklingen jeg hele tiden har sagt vi skal ha. Vi skal vokse, noe vi kommer til å gjøre gjennom organisk vekst, nyetableringer og flere oppkjøp – hele tiden, sier konserndirektør Ståle Raa.

Han poengterer at kjøpet er en naturlig videreføring av Låssenterets vekststrategi. Låssenteret er imponert over resultatet Låssenteret Vest har hatt de siste årene.

– Vi ønsker å være sterkt representert i hele landet. Selv om vi allerede er godt til stede på Sør-Vestlandet, oppdaget jeg en liten mørk flekk i Egersund, smiler konserndirektør Ståle Raa fornøyd.

Låsmester Vest AS eies i dag, med omtrent like store deler, av daglig leder Kyrre Sivertsen Lervold og MG Elektro AS.

Selskapet arbeider tett med lokale tilbydere innenfor byggebransjen. De har levert gode sikkerhetsløsninger til nærliggende kommuner, lokalt næringsliv og privatkunder.

Låssenteret opplyser at Kyrre Sivertsen Levold ønsker å bli en del av noe større og trer inn som avdelingsleder i det nye selskapet Låssenteret Egersund.

Låssenteret overtar hele driften, nåværende lokaler og de ansatte hos Låsmester Vest.

Låssenteret AS markedsfører seg som Norges største privateide aktør med et ledende fag- og kompetansemiljø innen lås, beslag, adgangskontroll og sikkerhetsløsninger. Budsjettet for 2021 er på cirka 620 millioner kroner, og selskapet har som mål å omsette for en milliard kroner innen to år.

Låssenteret har etter oppkjøpet av Låsmester Vest 28 avdelinger og noe over 300 ansatte. Selskapet har hatt en kraftig vekst de siste årene. Det fokuseres på en lønnsom drift – også i oppkjøpsperiodene. Låssenteret AS er eid av Ståle Raa og de ansatte, samt det svenske oppkjøpsfondet Procuritas som har aksjemajoriteten i selskapet.

Powered by Labrador CMS