Produktnytt:

Den utenpåliggende låsen Step 8 finnes i en i rettvendt og omvendt funksjon, noe som vil si at den kan åpnes med strøm eller låses med strøm.

Utenpåliggende lås direkte på karmen

Svenskene har allerede hatt Step 8 i sin portefølje en stund, men nå er den utenpåliggende låsen også tilgjengelig i Norge. Produsenten StepLock mener den er perfekt til dørmiljøer hvor det skal ettermonteres lås – eller er umulig å felle den inn.

Publisert

– Dørmiljøer hvor Step 8 egner seg godt, kan for eksempel være de som er verneverdige eller som inneholder asbest. Også til dørmiljøer som ikke tillater at låsen felles inn, er Step 8 et godt alternativ for å slippe inngrep, sier daglig leder Anders Møller i Steplock Norway AS.

Step 8 kan endelig leveres med brakett for glassdør, noe som gjør det mulig å ha konvensjonelle kortlesere også på glassdører.

StepLock Norway flyttet tidligere i år inn i bygget som Dormakaba holdt til i i Drammen. F.v. Anders Møller, Kenneth Slåtsveen Bøhren, Aksel Pettersen, Signe Bråstad Melar, Robert Christoffersen og Magnus Lunda.

Step 8 kan ifølge produsenten benyttes som erstatter for magnetlås. Den kan også kombineres med dørautomatikk og/eller brannalarm. Låsen kan monteres vertikalt eller horisontalt i både en- og tofløyede dører – direkte i karmen.

– Vår unike listetrykk-teknikk gjør at døren, selv når den utsettes for trykk på opptil 150 kilo, kan låse opp, sier Møller.

Step 8 består av to deler; en hake som monteres på dørbladet og et el-sluttstykke i en konsoll som monteres direkte på karmens underside. Avhengig av hvor produktet skal monteres finnes det to kompletterende vinkelkonsoller som tilbehør. Den ene er designet for dører hvor el-sluttstykket skal monteres der karmen ligger i flukt med dørbladet, den andre er designet for montering på skyvedører.

I omvendt funksjon er Step 8 tilpasset rømningsdører med rømningsdørsterminal eller nødbryter. Listetrykket ivaretar ifølge StepLock sikker rømming.

– Step 8 er minimalistisk, stilren, rustfri og driftssikker, sier Anders Møller.

Powered by Labrador CMS