Patrick Edwards og Cato Monrad, henholdsvis fra Neowit og GSS, gleder seg til å samarbeide. GSS forbereder sentralen sin til mottak av signaler fra Neowit – basert på AI-teknologi.

Nytt samarbeid mellom GSS og Neowit:
Kombinerer teknologi med fysisk sikkerhet

Sikkerhetsselskapet GSS rigger nå sentralen sin til å kunne håndtere signaler fra systemer levert av prop-tech-selskapet Neowit.

Publisert

– Vi forbereder nå sentralen vår i Vika i Oslo til å ta imot signaler basert på den AI-teknologien som Neowit leverer, sier daglig leder Cato Monrad i sikkerhetsselskapet GSS.

– Vi har erfaring med intelligent kameraovervåking som gir mange feilalarmer. Nå håper vi systemet fra Neowit er bedre, sier Cato Monrad i GSS. Her fra lokalene de tidligere hadde på Brobekk.

Der bygges det blant annet en videovegg som kurver seg 180 grader rundt operatørene, noe som ifølge Monrad gjør at nærheten til de overvåkede objektene blir større.

Neowit AS er et norsk selskap innenfor sikkerhets- og sensorteknologi. Etter kort tids levetid er virksomheten også etablert med kontor i Sverige, Danmark og Finland. Selskapet har 18 medarbeidere.

– Vi leverer banebrytende AI-teknologi innen adgangskontroll, sikkerhetssystemer, cybersikkerhet og sensordatainnsamling. Gjennom samarbeidspartnere kan vi dessuten tilby IoT-drevne løsninger for moderne bygg, heter det på selskapets nettside.

GSS har levert vakt- og sikkerhetstjenester i Oslo siden 2010.

– Kort fortalt gjør vi nå vakt- og alarmsentralen vår klar for å ta imot signaler fra systemene som Neowit har ute hos sine kunder. Derfra håndterer vi avviksmeldinger, enten gjennom vekteruttrykning eller andre nødvendige tiltak, sier Cato Monrad.

Sensorteknologien som Neowit leverer skal blant annet effektivisere ressursbruken ved avvik. Monrad antyder at 90 prosent av overvåkingsbildene som operatørene følger med på i dag er uinteressante.

– Systemet fra Neowit fungerer som et filter. Gjennom AI-teknologien vil alarmene inn til oss bli mer korrekte, noe som retter operatørenes blikk mot det som er viktig. Dette blir rasjonelt for alle parter, sier han.

– Vi har fra før ulike erfaringer med intelligent kameraovervåking der unøyaktigheter har ført til for mange feilalarmer. Derfor har vi store forventninger til systemet som Neowit leverer, legger Monrad til.

– Neowit er glade for samarbeidet med GSS. De er fremoverlente, samtidig som de vil benytte teknologi for å kunne tilby bedre sikkerhetsløsninger, sier daglig leder Patrick Edwards.

– Samarbeidet sammenfaller godt med våre verdier som blant annet er å tilby smarte og kostnadseffektive løsninger. Utover det er det viktig å knytte til oss nok en partner som understøtter vår filosofi gjennom kombinasjon av teknologi med fysisk sikkerhet, avslutter han.

Powered by Labrador CMS