Michael Hygild, som er mest kjent i Norge som tidligere Hikvision-medarbeider, skal nå erobre det norske sikkerhetsmarkedet med alarmanlegg fra Ajax Systems.

Hygild er ny salgsdirektør i Ajax

Michael Hygild er godt i gang som regional salgsdirektør for Ajax Systems. I den nye jobben skal han øke salget i det nordeuropeiske markedet, blant annet ved å ansette egne representanter i Norge.

Publisert

Ajax Systems er en europeisk utvikler og produsent av komplette alarmanlegg. Selskapet er svært fornøyde med at dansken takket ja til stillingen som regional salgsdirektør.

Hygild er godt kjent i det norske sikkerhetsmarkedet fra sine åtte år i Hikvision. I fjor vår forlot han kameraprodusenten til fordel for ansettelse som europeisk salgsdirektør i Arcules.

Mindre enn ett år senere er han hentet inn regional salgsdirektør i Ajax Systems.

– Michael Hygild har bred erfaring innen informasjonsteknologi og oppbygging av sikkerhetsrelaterte organisasjoner, kanaler og forhandlernettverk. Han ble nominert til prisen «Sales Excellence» av Business Denmark i fjor, opplyser hans nye arbeidsgiver.

Som leder for salgsteamet i Nord-Europa vil Hygild jobbe for dynamisk vekst og utvikling. I Norge vil det skje sammen med Elotec som allerede er partner.

– Ajax Systems er etter min oppfatning det mest interessante selskapet i sikkerhetsbransjen. Visjonen og planene om hvordan man – med fokus på kundene – bygger produkter basert på toppmoderne teknologi og programvare, motiverer meg. Deres vilje til å investere og å gå dypere inn i de lokale markedene er også veldig viktig for meg, sier Michael Hygild.

Ajax Systems er i gang med å finne medarbeidere til å lede forretningsutviklingen lokalt, blant annet i Nord-Europa.

– Det vil øke oppmerksomheten på behovene som finnes i hvert enkelt marked. Fokus på sluttbrukerne og installasjonsopplevelsen, samt evnen til effektivt å administrere kundeløsninger er noe selskapet verdsetter høyt, sier Hygild.

Han har selv bakgrunn fra arbeid i både produsent-, forhandler- og distribusjonsledd.

– Jeg har blant annet vært med på å bygge en organisasjon fra bunnen av hos en global produsent. Det bidrar til at jeg vil lykkes med en lokal tilnærming for Ajax sin forretningsstrategi, sier Hygild.

Ajax Systems vil som nevnt ansette lokale representanter i Norge. Det samme skjer i Nederland, Belgia, Danmark, Sverige og Finland.

Ajax Systems har historie tilbake til 2006. I 2015 lanserte de sin egen produktlinje. I dag har de cirka 1.600 ansatte. Produksjonen foregår i Kiev i Ukraina, og alarmene eksporteres i dag til 120 land.

Nord-Europa er et av ti markeder hvor Ajax Systems satser mest på erobring av markedsandeler for sine komplette alarmanlegg. I Norge har de lenge samarbeidet med Elotec, blant annet om et prestisjefylt brannalarmsystem som er levert i Bergen.

Powered by Labrador CMS