iris.JPG

G4S først i Europa med irisleser

Når du heretter skal inn til Det norske oljeselskap i Trondheim, må du først klareres gjennom en topp moderne irisavlesning. Anlegget, som er det første i sitt slag i Europa, er levert av G4S.

Publisert

Også når du skal kjøre heis hos Det norske oljeselskap må du klareres i irisleseren. Fotos: Ørjan Hoff/ARGES.no

Salgsdirektør innen teknikk hos G4S, Ola Skjåk Bræk, er stolt av å ha levert det første rene irisanlegget i Europa.

– Dette er unikt. Her er det snakk om adgangskontroll som kun baseres på irisavlesning. Vi har ikke klart å finne andre tilsvarende anlegg i hele Europa, sier Skjåk Bræk til Aktuell Sikkerhet.

Det norske oljeselskap valgte altså bort nøkkelkort til fordel for den nye og revolusjonerende adgangskontrollen. Hele 20 irislesere er montert rundt omkring i de nye lokalene som virksomheten nylig flyttet inn i. All adgang til innvendige dører og soner styres av disse.

Kommunikasjonsdirektør Torgeir Anda i Det norske oljeselskap sier til adressa.no at det er bevisst at de er tidlig ute med å nyttiggjøre seg ny teknologi.

– Den nye adgangskontrollen er både effektiv og sikker. Vi har 200 ansatte fordelt på fire etasjer, sier han.

– Når du ser inn i leseren, er det ett kamera for hver iris som tar bilde. Informasjonen i bildene blir sammenlignet med lagrede data over personer som har godkjent adgang, og deretter åpnes døra av seg selv hvis vedkommende er akseptert i systemet, sier Ola Skjåk Bræk.

I den irisbaserte adgangskontrollen hos Det norske oljeselskap er det også integrert alarm og kameraovervåkning.

– Jeg vil ikke si hvor mye Det norske oljeselskap har betalt for løsningen de valgte, men det er snakk om et kostbart system. Det er for øvrig gledelig for G4S at vi er i dialog med flere høyrisikoobjekter i Norge som vurderer å installere samme type anlegg, sier Skjåk Bræk.

Se video fra adressa.no her: http://www.adressa.no/tv/?id=15186&style=null

"
Powered by Labrador CMS