Itemiser DX fra GE Security

Nese for sprengstoff

Eksplosiv­detektoren Itemiser 3 er i bruk på fle­re nor­ske luft­hav­ner. Nå er Itemiser DX på mar­ke­det, føl­somme­re og ras­ke­re enn noen­sin­ne, og ny­lig ser­ti­fi­sert av ame­ri­kan­ske myn­dig­he­ter.

Publisert

Eksplosivdetektoren Itemiser DX.

Itemiser DX er ut­vik­let for å de­tek­te­re enda mindre meng­der med spreng­stoff enn før, samt flere typer spreng­stoff.

Ifølge pro­du­sen­ten, GE Security, skal den klare å re­gist­re­re selv de mest kom­plek­se spreng­stoff­blandingene ut fra kun én prøve­ta­king.

Det kan­skje beste er at re­sul­ta­tet kom­mer i løpet av se­kun­der. Typisk 8, for å være pre­sis. Andre de­tek­sjons­me­to­der - sær­lig de som be­nyt­ter vi­su­ell de­tek­sjon - kan ta len­ger tid eller i noen til­fel­ler feile. Alt ifølge GE.

Stolt av ser­ti­fi­se­ring

Itemiser DX har sluppet gjennom nåløyet og nylig blitt ser­ti­fi­sert av TSA i USA, det of­fent­li­ge or­ga­net som har an­sva­ret for trans­port­sik­ker­het og som er på grun­dig jakt etter å fore­bygge ter­ror­anslag.

- Vi er godt for­nøyd med at Itemiser DX har mot­tatt ser­ti­fi­se­rin­gen fra Transportation Secu­rity Admini­stration, sier Dennis Cooke i GE Security, som leg­ger til at GE er ett av bare to sel­skap som har slike ser­ti­fi­ser­te pro­duk­ter.

Liten og rask

Itemiser DX ser ut som den vel­kjen­te Itemiser 3, som er i bruk mange steder i Norge. Bruker­gren­se­snit­tet er det samme.

DX er liten og lett (18x48x46 cm og 12 kg). Den har folde­skjerm, bære­hånd­tak og 60 mi­nut­ters dag­lig bat­te­ri­reserve, og kan der­for bæres om­kring for å bru­kes andre ste­der i luft­hav­nen, uten å kreve ny opp­var­mings­tid.

Ved kald­start bør ut­sty­ret få 30 mi­nut­ter opp­var­ming for å sta­bi­li­se­re seg. Kalib­re­rin­gen er auto­ma­ti­sert. Tekno­lo­gi­en kal­les Ion Trap Mobility Spectro­meter.

For ytterligere informasjon, kontakt den norske leverandøren, Selmatec Securities as. Du kan lese mer om Itemiser 3 hos Selmatec og Itemiser-serien hos GE.

"
Powered by Labrador CMS