Kriminelle organisasjoner.jpg

Bok om kriminelle organisasjoner

Dette er en bok om or­ga­ni­sert kri­mi­na­li­tet og kri­mi­nel­le or­ga­ni­sa­sjo­ner. Den gir et inn­blikk i hva or­ga­ni­sert kri­mi­na­li­tet er, i Norge og in­ter­na­sjo­nalt.

Publisert

Kriminelle organisasjoner.

Boken for­mid­ler be­skri­vel­se og ana­ly­se av kri­mi­nel­le or­ga­ni­sa­sjo­ner ved hjelp av his­to­rie, kri­mi­no­lo­gi, or­ga­ni­sa­sjons­teo­ri, le­del­ses­teo­ri, mar­keds­teo­ri og ut­vik­lings­mo­del­ler.

Den er tuf­tet på to ho­ved­spørs­mål: Hvor­dan kan vi for­stå or­ga­ni­sert kri­mi­na­li­tet? Hvor­dan kan vi for­stå kri­mi­nel­le or­ga­ni­sa­sjo­ner?

Bo­ken for­mid­ler en an­ner­le­des og bed­re for­stå­el­se av kri­mi­nel­le or­ga­ni­sa­sjo­ner, hvor­dan de opp­står, frem­trer, hva de­res mo­ti­ver og for­mål er, hvor­dan de fun­ge­rer, og hvor­dan de ut­vik­ler seg over tid.

For­fat­ter­ne er Ivar A. Fah­sing ved Po­li­ti­høg­sko­len og Petter Gottschalk ved Han­dels­høy­sko­len BI, mens Rune Glomseth ved Politi­høg­sko­len har bi­dratt med vik­tig tekst.

Krimi­nel­le or­ga­ni­sa­sjo­ner. Ut­gitt på Fag­bok­for­la­get i 2008. 280 si­der. Kr 349,-. ISBN 978-82-450-0695-7. For yt­ter­li­ge­re in­for­ma­sjon, se www.fagbokforlaget.no

"
Powered by Labrador CMS