Roger Ison Haug

Forhindrer datatap

Symantec har lansert Symantec Data Loss Preven­tion 10, som skal forhindre infor­masjons­tap eller data­lekkasje (Data Loss Preven­tion, DLP). Den skal også kunne hindre ansatte i å ta føl­somme data ut av bedriften.

Publisert

DLP 10 er ifølge en pressemelding fra Symantec den første åpne platt­formen på markedet som er utviklet dette formålet.

Det skal gi bed­rifter og organi­sasjoner mulig­het til å oppdage og løse problemer med infor­masjons­lek­kasje og data­tap. En DLP-løsning er en viktig del av enhver organi­sasjons sik­ker­hets­strategi, men til nå har løs­ningene vært inte­grert manuelt med andre IT-løs­ninger.

"

Dette er en viktig ny utgave av verdens første og markedsledende åpne plattform for vern mot datalekkasje, sier Roger Ison-Haug i Symantec Norge

For å beskytte sensitiv informasjon enda bedre åpner Symantec nå sin DLP-plattform, noe som gjør det mulig for organisasjoner å utnytte såkalt content awareness, eller innholds­bevissthet, i sikkerhets­systemer over hele virksomheten.

Med Symantec Data Loss Prevention 10 kan virksomheten kryptere informasjon og utnytte innholds­basert rettighets­administrasjon (Enterprise Rights Management, ERM).

– Dette er en viktig ny utgave av verdens første og markedsledende åpne plattform for vern mot datalekkasje, sier Roger Ison-Haug i Symantec Norge.

– Ikke minst er dette viktig i et urolig arbeidsmarked. En nylig under­søkelse viser at av de som slutter i en bedrift tar 59 prosent med seg data, og 68 prosent av disse planlegger å bruke informasjonen i ny jobb. 53 prosent lagret dataene på DVD/DC, mens 38 prosent sendte dataene ut av bedriften med e-post. 45 prosent tok forretnings­hemmeligheter med seg, mens 16 prosent tok med finansdata ut av bedriften da de sluttet.

Les mer om undersøkelsen her: Data Loss Risks During Downsizing: As Employees Exit, So Does Corporate Data

– En av de viktigste styrkene i vår løsning er vår mulighet for å automatisk finne sensitiv og konfidensiell informasjon som er både strukturert og ustrukturert lagret, hvordan dataene benyttes og helt automatisk hindrer feil fra å skje. Dette gjør løsningen lite kostnads­drivende.

Innholdsbasert kryptering og administrasjon

• Den nye funksjonen FlexResponse i Symantecs Data Loss Prevention 10 gjør at en kan benytte policy­basert kryptering eller ERM på filer som inneholder hemmelig informasjon.

• Ved å samarbeide med leverandører som GigaTrust, Liquid Machines, Microsoft, Oracle og PGP Corporation sier Symantec de kan tilby kundene et bredt utvalg av integrerte remediation-løsninger.

• For eksempel kan en bedrift som ønsker å begrense tilgangen til en kontrakt, gradere informasjonen i sin DLP-policy og regulere kriteriene for hvem som har anledning til å kopiere kontrakten, noe som gir økt sikkerhet.

Bedre utnyttelse av DLP-intelligens

• Ny støtte for XML og webtjenester lar brukerne eksportere DLP-informasjon til applikasjoner og rapporterings­systemer, inkludert enterprise security dashboards og compliance-løsninger, for eksempel Symantec Control Compliance Suite.

• Eksempelvis kan en nettbutikk nå benytte DLP for å identifisere servere med informasjon som faller inn under PCI DSS-bestemmelsene. Ved å sende den informasjonen til Symantecs Control Compliance Suite kan bedriften sørge for at disse serverne kontrolleres fortere og slik få bedre kontroll med hvor verdifull informasjon finnes.

Integrerer seg med andre Symantec-løsninger

• Enkel integrasjon med Symantec Workflow gjør at brukerne av Symantec Data Loss Prevention 10 kan få policy-baserte funksjoner som automatisk kryptering og andre sikkerhets­løsninger fra Symantec så vel som tredjeparts­leverandører.

• Om en ansatt for eksempel forsøker å laste ned hemmelig informasjon på et USB-minne, kan Symantec Data Loss Prevention aktivisere Symantec Endpoint Protection og stanse nedlastingen.

• Brukere av tjeneste­baserte e-postløsninger (SaaS), for eksempel MessageLabs Hosted Email Encryption (en Symantec-hostet tjeneste), kan nå overvåke, beskytte og trygt levere hemmelig informasjon via e-post, uten å trenge en gateway-infra­struktur på plass.

Tjenester, språk og tilgjengelighet

• Symantec kan også tilby sine kunder detaljerte analyser av hvor utsatte de er for interne og eksterne sikkerhetshull, og samtidig hjelpe til med å reparere dem.

• Symantec Data Loss Prevention 10 har støtte for 25 språk inkludert norsk, og komplett produkt­lokalisering for japansk, nykinesisk og fransk, for å tilby mulighetene til å opprette policies, håndtere hendelser og administrere systemet.

"
Powered by Labrador CMS