Eliaden 2008 Teletec Yoshi

Optex-nytt fra Teletec

Den japanske detektor­produsenten Optex hadde teamet seg med norske Teletec Connect for å vise sin nye produkt­serie under Eliaden 2008.

Publisert

Den ja­pan­ske de­tek­tor­pro­du­sen­ten Optex had­de team­et seg med nor­ske Teletec Connect for å vise sin nye pro­dukt­se­rie under Elia­den 2008.

Ifølge Yoshi Hamamoto, spe­sia­list på de­tek­to­rer fra Optex, dekker de ulike produkt­ene i se­ri­en for­skjel­li­ge behov og kan ut­fyl­le hver­andre.

Det ytter­ste led­det er for om­rå­de­sik­ring der du for eks­em­pel har linje­detek­sjon av et gjer­de, i det mid­ter­ste har du uten­dørs­detek­sjon av et ute­område som f.eks. et inn­gangs­parti, mens i det in­ners­te led­det har du innen­dørs rom­detek­sjon.

Uten­dørs­detek­torene er full­digi­tale og jus­te­rer seg etter is og snø i ter­ren­get. De syn­kro­ni­se­rer seg selv og end­rer fre­kvens au­to­ma­tisk ved be­hov. Der­med slip­per du selv å måtte velge hvil­ken kanal de­tek­to­re­ne skal bruke. Topp­mo­del­len kan de­tek­te­re på inn­til 200 meters av­stand.

En stor feil­kilde i uten­dørs­deteksjon er re­flek­sjon i speil, veg­ger og vann­flater. De­tek­to­re­ne kom­mu­ni­se­rer hele tiden med hver­andre for å jus­te­re stråle­form og sende­styrke.

HX-40 og HX-40AM fra Optex er en høyt montert utendørs PIR-detektor. HX-40AM har anti­masking. Detektoren er for over­våking i mellom­områder, som inngangs­partiet til et bygg. Den kan monteres høyt oppe for at tyvene vanskelig skal kunne oppdage den. I tillegg vil den da gi deteksjon over et større område.

OPTiMAL er en topp­spesifisert detektor for over­våking av inne­arealer. Deknings­området er inntil 15x15 meter og detektoren kan leveres i fire modeller: standard PIR-deteksjon, PIR + antimasking, PIR- og mikro­bølge­deteksjon, samt PIR + mikro­bølge + anti­masking.

PIR-detektoren VX-402 / 402REC / 402R fra Optex tilbyr multi­detektering uten­dørs. Den fås i tre modeller: standard, med tale­opptak og stemme­varsling, samt for batteri­drift.

Powered by Labrador CMS