Bosch 1-ST-16130 B

Rask videoanalyse

Bosch har intro­dusert nye enkoder­moduler med maskin­vare­akselert video­analyse. De skal gi bedre ytelse, bedre bilde­kvalitet, lavere krav til bånd­bredde og redusert lagrings­behov.

Publisert

Bosch Security Systems har lansert en ny serie videoenkodermoduler med høy ytelse. Serien, VIP X1600 XF IP, benytter helt ny arkitektur og har innebygget maskinvarebasert videoanalyse.

Modulene introduseres for å kunne møte den økende etterspørselen i markedet – etter bedre bilder, med mindre krav til nettverks- og lagringsressurser. Dette kombinert med at ”etterretningsfunksjonen er i ytterkanten”, der videoanalysen flyttes til ytterkanten av nettverket for å spare nettverksressurser.

Bosch VIP X1600 XF IP benytter maskinvare for å speede opp videoanalysen.

Egenskaper:

● To uavhengige H.264 Main profile bitstrømmer pluss JPEG-strøm per. kamerainngang

● Maskinvareakselert innebygget videoanalyse flytter etterretningsfunksjonen til ytterkanten av nettverket

● 4CIF video med full frame-rate på alle innganger, samtidig

De nye enkodermodulene leverer H.264-video med høy oppløsning ved bruk av mindre båndbredde – noe som resulterer i inntil 30 prosent lavere lagringskostnader enn i systemer med tradisjonell MPEG-4-enkoding. Enkoderne leverer to fritt konfigurerbare H.264 IP videostrømmer per kamerainngang, ved full frame-rate på 25 (PAL) eller 30 (NTSC) bilder per sekund, og opptil 4CiF oppløsning på alle videokanaler. I tillegg kan du ha en JPEG-strøm for hvert kamera.

Det er støtte for lyd på begge moduler, og en av modulene støtter kommunikasjonsprotokollen ”Bilinx-up-the-coax”, noe som muliggjør pan-tilt-zoom-kontroll for kameraet, hvilket igjen reduserer kabling.

Boschs programvare for analyse av videoinnhold, IVA (Intelligent Video Analyse) versjon 4.0, er innebygget i enkoderne. Dette gjør det mulig å oppdage mistenkelig adferd, herunder opphold av uvedkommende, hensatte gjenstander, gjenstander som blir fjernet samt kryssing av linjer (trip-wire).

Modulen kjører IVA 4.0 på en dedikert FPGA (Field Programmable Gate Array) maskinvareakselerator for å kunne behandle hele videoen i sanntid. IVA 4.0 er et lisensiert tilleggsvalg som omfatter et nytt, interaktivt 2-minutters kalibreringsverktøy med umiddelbar tilbakemelding til installatøren. Dessuten en ny hodedetekteringsalgoritme for mer pålitelig å kunne oppdage personer.

Dette omfatter også FLOW 4.0, en ny bevegelsesvektoralgoritme, som detekterer aktivitet på stedet, ved hjelp av absolutt bevegelse av piksler på stedet, i stedet for bevegelse opp mot en ”kjent” bakgrunn. Dette innebærer at den fungerer i områder med mye trafikk eller der det er kontinuerlig bevegelse, som rulletrapper, på elver og kyststriper, veier og folkemengder.

VIP X1600 XFM4 H.264 enkodermoduler er kompatible med Boschs iSCSI lagringskonsept Video Recording Management (VRM). Sentralt i dette systemet er programvaren VRM, som sørger for fullstendig håndtering av iSCSI RAID lagringsenheter, inkludert automatisk re-ruting av video til alternative iSCSI-enheter, dersom det oppstår feil.

Programvaren VRM er også utstyrt med mulighet for kriminalteknisk søkefunksjonalitet ved hjelp av metadata (tekststrenger bestående av nøkkelord som beskriver spesifikke scenarioer) som registreres sammen med videoopptaket.

Enkodermodulene støtter også Bosch Direct-to-iSCSI-opptak, noe som gjør at du helt slipper å installere og vedlikeholde PC-baserte NVR-tjenere.

Enkodermodulen VIP X1600 XFM4 H.264, som ifølge pressemeldingen fra Bosch skal være "det ypperste i sitt slag", kan settes inn i et system av eksisterende VIP X1600 MPEG-enkodere. De deler de samme VIP-X1600-XFB og VIP-X1600-B basesystemene, noe som gjør det enkelt å utvide eller oppgradere.

For ytterligere informasjon, se www.boschsecurity.no

"
Powered by Labrador CMS