Stora Enso CDM Sinuate

Tyverisikker emballasje

Stora Enso lanserer emballasje som mulig­gjør elektrisk åpning av emballasje. Emballasjen blir dermed både tyveri­sikker og lett­åpnet.

Publisert

Em­bal­la­sjen, kalt CDM Sinuate, er ut­vik­let for å van­ske­lig­gjø­re bu­tikk­ty­ve­ri. Ma­te­ria­let er et in­du­stri­elt pro­du­sert tynt la­mi­nat, som gir me­get sterk for­seg­ling av em­bal­la­sjen.

Det­te gjør det eks­tremt van­ske­lig for bu­tikk­ty­ver å få ad­gang til pro­duk­tet. Sam­ti­dig er det lett for for­bru­ker­ne å åpne em­bal­la­sjen et­ter elek­trisk åp­ning og be­ta­ling.

Egnet til småvarer

Det pri­mæ­re an­ven­del­ses­om­rå­det for CDM Sinuate er så­kalt blister- el­ler mus­ling­em­bal­la­sje, som ty­pisk an­ven­des til em­bal­le­ring av små, men ver­di­ful­le pro­duk­ter.

Eks­emp­ler er mo­bil­te­le­fo­ner, trans­por­tab­le mediespillere, da­ta­de­ler og an­nen for­bru­ker­elek­tro­nikk.

Til sli­ke pro­duk­ter skal em­bal­la­sjen være trans­pa­rent, slik at for­bru­ke­ren kan se va­ren, men sam­ti­dig være be­skyt­tet og van­ske­lig å stje­le. Det­te ska­per et pro­blem for for­bru­ker­ne, da det kan være eks­tremt van­ske­lig å åpne em­bal­la­sjen.

– Luk­sus­em­bal­la­sje er et an­net om­rå­de der den­ne tek­no­lo­gi­en kan an­ven­des for å for­bed­re opp­le­vel­sen ved å åpne em­bal­la­sjen og un­der­stre­ke ekt­he­ten på pro­duk­tet, sier Lars Sand­berg, Man­ager CDM Solutions hos Sto­ra Enso.

Vellykket test

Ved en for­bru­ker­test ut­ført i en elek­tro­nikk­bu­tikk i Sve­ri­ge men­te 98 pro­sent av for­bru­ker­ne at CDM Sinuate blisteremballasje er lett å åpne, mens en nor­mal blisteremballasje er me­get van­ske­lig å åpne, selv med hjelp av verk­tøy. Kom­men­ta­re­ne fra salgs­per­so­na­let var også po­si­ti­ve.

Les mer: http://www.packnews.no/xp/pub/venstre/emballasje/268980

"
Powered by Labrador CMS