Stevnesikkerhet cbox848624

Ny veileder for økt sikkerhet

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har utarbeidet en ny sikkerhetsveileder for arrangementer med store folkeansamlinger og stort potensial for store ulykker.

Publisert

En ny veileder fra DSB er laget i håp om å forebygge alvorlige ulykker på store arrangementer.

21 døde under Love Parade i Duisburg sist sommer. 63 ungdommer omkom under diskotekbrannen i Göteborg i 1998 og ni personer ble kvalt under Roskildefestivalen i 2000.

Dette er eksempler på festivaler eller andre arrangementer hvor mange mennesker samles, og hvor konsekvensene blir enorme hvis ulykken først rammer.

I 2008 fikk DSB oppdraget med å lage en veileder om sikkerhet ved store arrangementer. Denne er nå klar.

Med seg på laget har DSB hatt Politidirektoratet, Mattilsynet, Helsetilsynet, Arbeidstilsynet, Statens bygningstekniske etat og Vegdirektoratet. Norsk Rockforbund har også deltatt i arbeidsgruppen.

Veilederen er blitt en håndbok – et verktøy – for både arrangører og myndigheter. Over nærmere 150 sider handler det ikke bare om sikkerhet, helse og trygghet gjennom planlegging, forebygging, beredskap og krisehåndtering, men også om felles sikkerhetsbegrep, tydelig kommunikasjon og samarbeidet mellom de ulike aktører.

Sikkerhetsveilederen, som ligger på www.dsb.no, er verken å regne som instruks eller et pålegg, men som et dokument som skal være veiledende.

"
Powered by Labrador CMS